Zes dingen die je voor zes uur ’s ochtend moet doen

Ik ben een voorstander van vroeg opstaan want in de stilte voor de storm ben ik op m’n productiefst. Dit wil zeggen: de eerste uurtjes op een dag zijn helemaal voor jezelf. Je kunt je focussen op wat jij wilt zonder afleiding van buitenaf. Dit zorgt voor een nuttig en positief begin van de dag.

1. Begin de dag in stilte
Als je zonder stress je dag wilt beginnen, is het verstandig om dit in stilte te doen. Op deze manier creëer je rust in je hoofd waardoor je de hele dag door gefocust blijft. We worden de rest van de dag genoeg geprikkeld door alles wat er om ons heen gebeurt, om nog maar niet te spreken over alle beeldschermen waar je soms helemaal tureluurs van wordt. Probeer dus wakker te worden zonder al deze invloeden van buitenaf en mediteer of neem de tijd voor je kopje thee.

2. Manifesteer
Iedereen kent de wet van de aantrekkingskracht maar niet iedereen doet hier wat mee. Mensen geloven er niet in of ze verwachten juist dat ze flink wat knaken ontvangen als ze dat als doel hebben. Zo werkt het dus niet. Zie jouw doelen als een rode draad door de dag heen en houd ze altijd in je achterhoofd. Maak een to-do lijst waardoor je voor jezelf meer overzicht creëert en werk langzaam naar al je doelen toe.

3. Visualiseer
Beeld je in hoe jouw dag gaat verlopen, hoe jij je gaat voelen vandaag. Visualiseer dat jij straks vol zelfvertrouwen het kantoor binnenstapt en wonderen verricht. Nou ja… wonderen. In ieder geval kun je je voorstellen dat je het vandaag goed gaat doen en dan zul je zien dit ook daadwerkelijk zo is.

4. Rek en strek
We snappen heus wel dat niet iedereen tijd heeft voor een vroege yogasessie maar een beetje beweging kan toch wel? Hierdoor wordt je metabolisme aangespoord en ben je meteen fit. Zelfs een paar oefeningen zijn voldoende om jouw lichaam een oppepper te geven.

5. Lees
Je probeert het echt, dat lezen. Maar poeh… iedere nacht wordt je wakker met het boek ergens op jouw hoofd. Overdag heb je écht geen tijd om te lezen en ’s ochtends… ja, dat is eigenlijk een geschikt moment! Als je een half uurtje eerder opstaat, heb je tijd om op je gemak koffie of thee te drinken terwijl je een paar bladzijden leest.

6. Schrijf in een dagboek
Voordat de dag begint kun je een paar minuten de tijd nemen om het een en ander op papier te zetten. Je dromen. Je gedachten. Wat dan ook. Het is interessant om op een later tijdstip alles terug te lezen en misschien zelfs je dromen te ontrafelen.

Lees ook: dit is wat dromen over seks betekenen.