ZA Amsterdam hét upclass restaurant in de Houthavens

Binnen no-time zijn de Amsterdamse Houthavens opgebouwd, dé hood waar het in Amsterdam goed toeven is met z’n industriële vibes en internationale allure aan het IJ. Logisch dat deze plek een broedplaats is voor nieuwe restaurants zoals ZA. JA. ZA Amsterdam opende de deuren in november en draait inmiddels volle bak. In het hoekgebouw aan het water staat de muziek een tandje harder dan in een gemiddeld restaurant, zijn de hakken hoger dan elders en zit je op fluwelen banken. Ingrediënten voor een upclass tent vindt u niet?

In het restaurant kun je in mediterrane stijl dineren maar ook nippen aan een met liefde bereide cocktail in de cocktailbar. Voor de liefhebber (me, ME!) zijn er ook barbites! Daar houden wij van! Op de kaart vind je authentieke recepten met veel truffel en kaviaar. Aanraders vind ik de steak tartare en de kaasplank. I never skip cheese!

Tuna tartare

Tuna tartare

Over het interieur valt ook wat te zeggen: je eet namelijk aan een marmeren tafel met messing details. Deze zou je het liefste in je tas mee naar huis nemen… maar ach. We zullen ons gedragen anders heeft Jacco van Wengerden Atelier & Design studio voor niks de tent zo beeldig opgeknapt. De muren zijn bedekt met eikenhouten panelen en je zit heerlijk op fluwelen stoelen en banken. Zien is geloven!

za amsterdam

Schermafbeelding 2018-12-01 om 13.18.36

ZA Amsterdam, Danzigerkade 4 Amsterdam