Yoni neemt je menstruatie en de aarde bloedserieus

O, wat een jaar! Wat was je één grote blur, beste 2021. Kijk wie daar voor de deur staat. De schone lei. Een vers nieuw jaar. Met het nieuwe jaar om de hoek begint het rumoer rond de goede voornemens. Wie weet wordt het een Dry-whatever January, wil je minder snoepen óf wil je duurzamer gaan leven. En over die laatste willen we (wij + Yoni) het met je hebben.

Yoni komt met redflag alert

Lieve vrouwelijke lezers, deze is voor jullie. Nieuws van het Yoni-front. Er zijn van die dingen die al jaren gaan zoals ze gaan. Op de automatische piloot doen of kopen we ze. Onze menstruatieproducten zijn van dat soort. Tijdens code rood gaan er ontzettend veel tampons en / of maandverbandjes doorheen. Redders in nood hoor, alleen ooit wel eens gerealiseerd wat een klap afval de maandelijkse feestweek op haar conto kan schrijven? Of weleens een blik met de ingrediëntenlijst uitgewisseld? Als de emoties nog niet door je lichaam gierden, dan doen ze het dan wel, want het barst van de schadelijke synthetische stoffen. Parfum, polymeren, plastics. 

Waar afgelopen juli veel single-use plastics zijn verboden, zijn ze in de menstruatiehoek nog volop aanwezig en dragen ze een behoorlijke steen aan de plastic soup bij. Wat wil je als je als vrouw ongeveer 10.000 tampons, inlegkruisjes of maandverband in je leven gebruikt, vriendelijk bedankt en weggooit. Bij het Hollandse Yoni (trots!) nemen ze dit dilemma bloedserieus.  

Chemicals are not for pussies

Bij Yoni draait het om nul nasties in menstruatieproducten. Beter voor je lichaam, beter voor onze planeet. Daarom geen synthetische shit in alle type menstruatieproducten, maar 100% SOIL Association gecertificeerd biologisch katoen, en ook de verpakking doet vrolijk mee (want eco!). Team Yoni doet er werkelijk alles aan om hun milieu-impact te minimaliseren, onder veilige en eerlijke omstandigheden te produceren en bovenal om ons onderkantje niet te irriteren met nonsense.

Nieuw: Yoni period proof underwear

Yoni heeft sinds een tijdje gezinsuitbreiding: Period Proof Underwear. Period Proof underwear? We gaan eerlijk met je zijn, er moest aan het idee worden gewend. Waar het een heel groene keuze is, want niet elk toiletbezoek nieuw afval, wil je – zeker tijdens je menstruatie – niet aan comfort willen inleveren. Dat hoef je de dames van Yoni niet twee keer te vertellen.

Voor Mariah, één van de founders van Yoni, kon duurzaam periode proof underwear niet snel genoeg in het assortiment worden opgenomen: ‘Al jaren ben ik fan van het idee van Period Proof Underwear. Het stond me alleen tegen dat ik alleen maar exemplaren kon vinden die mij meer aan een dikke bikini deed denken of een luier gevoel gaven. Dat kon toch beter? Samen met Runes Movement is dat inderdaad gelukt – super absoberende ondergoed dat comfortable is en als gewone ondergoed draagt.’  

Kort de feitjes in een waslijst samengevat:

  • Blijf urenlang fris, droog en lekvrij
  • Ultradunne absorberende laag
  • Absorptievermogen van 3 medium tampons
  • Draag het in plaats van je normale menstruatieproduct(en) of combineer beiden op de zwaardere dagen
  • Was het na een dag / nacht dragen op 40 graden
  • Vanwege de absorptielaag duurt het drogen iets langer dan bij normaal ondergoed
  • Exclusief in samenwerking met Runes Movement ontworpen
  • Ethisch in Portugal geproduceerd

Yoni Periode Prood Underwear (€39,75) in huis halen of op de hoogte blijven van welke nieuwe fem care producten eraan zitten te komen? Ga naar de website. En onthoud: ‘No plastics or synthetics near your vagina, ever again.’