Word een fantastische fotograaf met een simpel stappenplan

Plaatjes schieten is plezant maar wanneer je geen verstand hebt van de techniek kan fotograferen vooral frustrerend zijn. Kriebelt het om jouw fotografie skills naar een hoger niveau te tillen? Dan biedt Kamera Express je kosteloos masterclasses en basiscursussen aan. Op deze manier leer je je camera kennen, kom je alles te weten over sluitertijden en diafragma’s en weet je hoe de belichting zorgt voor adembenemende foto’s.

Begin bij het begin

Wij hadden het onnozele idee dat we al aardig wat wisten over fotografie. Tot iemand aan ons vroeg met welke diafragma waarde de camera meer licht vangt. We hadden werkelijk geen idee! Dat was dan ook het moment dat we besloten om een cursus fotografie te gaan volgen. Het maakt een groot verschil als je weet hoe de camera werkt en wat er allemaal mogelijk is. Wanneer je geen idee hebt wat een diafragma, sluitertijd en ISO waarde zijn, begin dan met een basiscursus.

Diafragma, sluitertijd en ISO

We zeiden het al: diafragma, sluitertijd en de ISO-waarde zijn onmisbare schakels voor mooie fotografie. Het diafragma regelt hoeveel licht er op de sensor valt, de sluitertijd hoe lang het licht op de sensor valt en de ISO hoe gevoelig de camera is voor deze hoeveelheid licht. De drie instellingen samen noem je ook wel de belichtingsdriehoek. Hierdoor wordt de belichting van de foto bepaald. In de basiscursus van Kamera Express vertelt Kevin, professioneel fotograaf voor onder andere Elle.nl, meer over deze instellingen en hoe je ze kunt gebruiken.

Zien is doen

Wij leren voornamelijk aan de hand van voorbeelden. Dat is précies wat de cursussen en masterclasses van Kamera Express laten zien.  In de video’s zie je duidelijke voor en na beelden. Zo weet je precies welke resultaten je mag verwachten. En gaat het te snel? Dan kun je gewoon terugkijken.

Nabewerken

Vaak is een foto nog nét niet wat je had gehoopt. Daarom is de juiste nabewerking nét zo belangrijk als het nemen van de foto zelf. Met nabewerking haal je overbelichting weg, kreukels uit kleding of kun je zelfs hele andere omgevingen creëren. Maak het zo gek als je zelf wil! Er zijn apps waarmee je eenvoudig en snel de foto bewerkt en toch zijn deze niet zo uitgebreid als de Adobe programma’s zoals Lightroom en Photoshop. Het enige wat nodig is om jouw foto als een prof te bewerken, is tijd. Want gedurende de cursus nabewerken krijg je op jouw tempo tips van professionele fotografen. Het geheim van de chef zeg maar! Wil je!

Benieuwd geworden naar de cursussen van Kamera Express? Neem dan een kijkje op de Kamera Express Academy.