Witlof Skincare, clean beauty producten zonder blabla

Kijk nu toch, weer zo’n knap ding in de categorie ‘vegan skincare.’ Witlof Skincare is de naam, aangenaam. Eentje die niet van valse beloftes houdt en with love op natuurlijk spul is. We like!

Witlof Skincare: weet wat je smeert

Wist je dat Witlof Skincare sinds een tijdje aan de club van Neerlands trots kan worden toegevoegd? Is zo. De twee Hollandse dames – Cis en Caroline – staan aan het roer van hun 100% natuurlijke huidverzorgingslijn. Eén die bol staat van de producten die lief zijn voor je huid. En dat niet alleen. Ze zijn ook lief voor moeder aarde. Ze werken namelijk uitsluitend met biologische ingrediënten én hebben een recycling project opgezet. Geef bij je volgende aankoop aan dat je je lege verpakkingen netjes hebt weggegooid (plastic bij plastic, kartonnen doosjes bij het oud papier, je kent het wel), en je krijgt korting. Je wordt op je blauwe, groene, bruine ogen geloofd. Je weet zelluf, good karma goes a long way!

Founders Witlof Skincare

Witlof Skincare Try & Travel Set, en route!

De paden op, de lanen in. Erop uit met z’n allen. We doen het graag en het liefst het hele jaar door. Omdat de koffer(s) pakken altijd al uitdagend genoeg is, en je tóch wel graag je smeersels erin propt, heeft Witlof Skinare een travel set ontwikkeld. Goed gezelschap in travel size om er onderweg bij te hebben. Witlof Skincare travel setWat er in het biologisch katoenen tasje (duurzaam, check!) zit? De basis voor je dagelijkse verzorgingsriedel. We noemen de Cleansing Mousse, de Balancing Toner en de Nourishing Facial Cream. Elk exemplaar is op haar eigen manier effectief in het reinigen, afvoeren van afvalstoffen, verfrissen, verzorgen en beschermen. Met dank aan ingrediënten als rozebottelzaadextract, vitamine C, pro-vitamine A en squalaan. Antioxidanten, vitaminen en verschillende oliën, this way please!

Psst. Eigenlijk heet de kit de Try & Travel Set, dus ook als je de vegan smeersels eens wil try’en dan kan dat dus voor een vriendelijk prijsje. On y va!

Witlof Skincare Silky Hand Cream

Zalig zachte handen met Witlof Silky Hand Cream

Sinds najaar 2022 is Witlof Skincare een clublid rijker en wel met de Silky Hand Cream. Hun allereerste 100% natuurlijke product voor le body. Het is gedaan met de irritante kloofjes en barstjes op de droge herfst- en winterhuid én ook de eczeemgevoelige skin heeft er een compagnon bij. De blend van plantaardige oliën en actieve plantextracten maakt het tot een verzorgingsproduct dat zeer intensief voedend, luxe en verzachtend is. Namen en rugnummers, vraag je? Denk aan vitamine B3, hyaluronzuur, squalaan, vitamine E, shea butter, baobab- en avocado-olie. Parfum kom je er niet in tegen, want irriterend, uitdrogend en niet natuurlijk. Om de crème toch een subtiele geur te geven, zijn de dames voor rozenwater gevallen. Hoe ze het doen, doen ze het, maar deze natuurlijke, vegan handcrème doet wat je wil dat het doet.

Caroline van Eeuwijk: “Tijdens de productontwikkeling van een voedend, rijk masker smeerden we – zoals we altijd doen – de restjes van het prototype uit op onze handen. Toen Cis en ik het sample gingen bespreken was het ons allebei opgevallen hoe geweldig deze crème op je handen voelt! Heel rijk, verzachtend en met een direct herstellend effect. Het was meteen bekeken: dit moest een handcrème worden en hiermee meteen de beste die we ooit hadden gevoeld!”

De Witlof Skincare Try & Travel Set (€43,95) en Silky Hand Cream (€9,95) zijn verkijgbaar bij de Witlof Skincare webshop, beautysalons en Holland & Barrett.