Wet van de aantrekkingskracht? Richt je aandacht eens op het negatieve

Iedereen kan manifesteren. Dromen najagen en ervoor zorgen dat je krijgt wat je wilt in het leven. Toch hebben we flink wat onbewuste gedachten die we maar niet onder controle krijgen, vaak zijn deze negatief. En dat wil je niet. Toch? Want als je de wet van de aantrekkingskracht wilt laten werken, moet je een positief denkpatroon nastreven. Je moet je brein opnieuw instellen, positiever. Of toch niet?

Psycholoog Randy J. Paterson heeft helemaal niks met al dat positieve! Hij beweert dat we onszelf juist moeten focussen op het negatieve, pas dan zul je intens gelukkig worden. Best gek. Want de meest negatieve mensen die ik ken, zijn niet bepaald de meest gelukkige mensen.

Het is volgens hem vrij simpel vertelt hij aan NYMAG. “In onze samenleving focussen we ons teveel op ‘gelukkig zijn’. De druk van de samenleving (ik moet meer verdienen), het lichaam (weinig slaap) en onze geest (we moeten happy zijn), creëert een een vicieuze cirkel waarin we onszelf contant de schuld geven van mislukkingen. Eigenlijk zijn we altijd teleurgesteld. Maar als we bewust op zoek gaan naar het negatieve, kan dit leiden tot nieuwe gedragspatronen.” Want negatieve gedachtes zoals angst, verdriet, rouw en teleurstelling horen ook bij het leven. Deze gedachtes moet je toelaten en niet wegstoppen want het zijn gevoelens die OOK bij het leven horen. Veel mensen voelen zich een mislukkeling als ze zich even niet kiplekker voelen en hebben het gevoel dat ze falen. Terwijl dit niet zo is, want er gaat altijd wel een keer iets fout. Accepteer dit en je zult stukken minder gestrest door het leven gaan.

Meer weten? Paterson heeft er een boek over geschreven: How to be miserable: 40 strategies you already use.

Lees ook: zo maak jij een ommezwaai in je leven.