Werkt een peeling echt? En is zo’n behandeling fijn of doet het pijn?

Iedereen is wel eens met z’n huid bezig. Een gladde en stralende huid is jammer genoeg niet aan iedereen toebedeeld. Dit kan komen door een ongezonde levensstijl – niet meer roken! – of het zit simpelweg in je genen. Met zwaar geschut proberen we er dan toch wat van te maken. Dit gaat van insmeren met kokosolie tot een heuse hals-facelift. Vandaag gaan we het over een nieuw soort peeling hebben, namelijk die van Mceutic.

Wil jij er jonger uitzien én je ook zo voelen? Probeer deze trucs eens.

Een peeling is een prima manier om je huid te verbeteren. In feite verwijdert de peeling een dun laagje van de huid waardoor oneffenheden, rimpeltjes of zelfs acne minder zichtbaar worden. De huid wordt hersteld en gestimuleerd, hierdoor oogt deze jonger! Wij zijn best sceptisch en zeggen dan ook vaak: “eerst zien dan geloven”.

De eerste keer
Zo gezegd zo gedaan. De afspraak voor mijn eerste peeling is gemaakt bij Omega spa en wellness. Ik vind het best eng, er gaat toch een laag huid van je gezicht af! Wie weet doet het ongelofelijk veel pijn of loop ik nog dagen met een rode smoel. Gelukkig is de specialiste geduldig en ze garandeert mij dat zoiets niet gaat gebeuren, althans niet in haar handen. Dat is overigens précies de reden waarom ik de peeling niet thuis uitprobeer. Bij mij gaan dat soort dingen altijd mis.

Peeling op maat
Voordat de specialist aan de slag gaat, wordt mijn huid nauwkeurig onder de loep genomen. Ik heb een lichtvale teint zonder al teveel onregelmatigheden of onzuiverheden. Een heftige peeling is niet nodig dus kiest de specialist voor een Mceutic Professional Peel met de minste zuren. Eerst wordt mijn huid grondig gereinigd, dit is belangrijk omdat de peeling anders niks doet. Dan is het tijd voor de peeling. Een tikkeltje op mijn hoede lig ik in de behandelstoel, maar als de peeling erop zit gebeuren er geen rare dingen. Het tintelt en trekt een beetje that’s it. Al mijn dode huidcellen verdwijnen als sneeuw voor de zon en de huid gaat aan het werk om zichzelf te vernieuwen.

Andere zaken
Na de peeling ben ik nog niet klaar! De peeling wordt geneutraliseerd en van mijn gezicht verwijderd. Dan worden er nog een detox regenerator en masker aangebracht. Alles om mijn huid optimaal te voeden. Tot slot moet ik mijn (kwetsbare) huid goed insmeren met sunscreen . Na een peeling is de huid extra ontvankelijk voor UV-stralen.

Wat beloofd de behandeling
De vitamines verbeteren de kwaliteit van de huid en zorgen voor een egale teint. Verschillende aminozuren, hyaluronzuur en een anti-aging celnuscleoside stimuleren de aanmaak van collageen en elastine. Dit zorgt voor een minder kwetsbare en elastischere huid. Tot slot zijn er maar liefst 14(!) mineralen die helpen om huidveroudering te voorkomen. De cellen worden optimaal gestimuleerd, waardoor de huid er uiteindelijk beter uitziet.

peeling van de huid En?
De peeling was perfect! Niks geen rode snoet, vellen aan mijn gezicht of andere narigheden. Gewoon een gladde, stralende huid. Dat was uiteindelijk ook de bedoeling maar you never know. Normaal ben ik niet zo trouw aan smeersels maar na zo’n behandeling investeer je toch extra tijd in het voeden van de huid. Thuis smeer ik iedere dag braaf de Mceutic resurfacer cream-serum en sunscreen op mijn verse huid! En dat voelt best goed.