De beste wellnessvakanties in eigen land

Je bent toe aan een heerlijke vakantie, waar je alleen maar hoeft te genieten. Je stapt uit je vakantiehuis op een vakantiepark en het genieten kan beginnen! Je wandelt zo de wijde natuur in. Na een heerlijke dag buiten kun je ontspannen in je vakantiehuis met sauna… Wellnessvakanties klinken als muziek in de oren, toch?

Het fijne aan zo’n vakantie is dat je zowel mentaal als fysiek helemaal tot rust komt. Wij hebben een aantal plaatsen voor je op een rijtje gezet, waar je heerlijk kunt ontspannen!

De Nederlandse Kust

De Nederlandse kust heeft een kustlijn die van noord naar zuid maar liefst 250 kilometer lang is! Niet gek dus dat zoveel Nederlanders hun vakantie het liefst in eigen land vieren. Je zit in een vakantiehuisje dicht bij het strand en je bent zo bij de zee.

De populairste provincie is Zeeland, omdat deze provincie de meeste zonuren heeft van ons land. De vakantieparken in Zeeland zijn dan ook allemaal snel volgeboekt. Zuid-Holland en de Waddeneilanden mogen ook absoluut niet ontbreken. Hier vind je geweldige vakantiehuisjes met een sauna zodat je na een dagje strand nóg meer kunt ontspannen.

De Veluwe

Raak geïnspireerd door de mooie natuur in de Veluwe. Maak een mooie boswandeling, of kies ervoor om de omgeving op de fiets of zelfs te paard te verkennen. Vergeet niet om je huisdier mee te nemen. Die zijn namelijk ook welkom in heel veel vakantiehuisjes of vakantieparken. Bezoek ook de leuke steden en dorpjes. Vele staan bekend als Hanzesteden: vol met geschiedenis.

Vergeet ook niet de paleizen en kastelen in dit gebied. Hier is het genieten geblazen. Het leuke is dat de Veluwe in elk seizoen prachtig is. Van gekleurde bladeren in de herfst tot een prachtige, groene omgeving in de zomer. Van groepsaccommodaties tot vakantiehuizen met sauna: alles is hier te vinden. Vervelen zul je je dus zeker niet.

Friesland

Ook in Noord-Nederland is het heerlijk vertoeven. Er zijn veel beauty- en wellnesscentra die echte rust bieden. Hier kun je makkelijk een week relaxen, maar ook tijdens weekendjes weg kun je je prima vermaken. Je kunt ook een bezoekje brengen aan de Friese Meren, om gewoon lekker uit te waaien.

Of huur een sloepje en ga het water op! Vergeet niet je goed in te smeren wanneer je het waterlandschap ontdekt in hartje zomer. Je verbrandt namelijk snel. Ook de kust van Friesland bij bijvoorbeeld Makkum is prachtig. Je stapt ook hier zo vanuit je vakantiehuis het strand op. Dubbel genieten in Friesland dus.