Welk type sieraad past het beste bij jou? Zilver of juist goud

Sieraden maken zelfs van meest eenvoudige outfit een beeldige look. Sieraden koester je en geef je door aan de volgende generatie. Bijna iedereen bezit wel een dierbaar sieraad. Die ene ring, ketting of armband die je koestert omdat deze waardevol is en je er een bepaalde emotie bij ervaart. De symboliek van een sieraad is minstens zo belangrijk als de look. Omdat je je jezelf voor een bepaalde gelegenheid iets moois hebt gegund of dat iemand anders met veel liefde een sieraad voor jou heeft uitgekozen. Alleen welk type sieraad past het beste bij jou? Zilver of juist goud? De meeste mensen hebben voorkeur voor een kleur maar mixen van goud en zilver is natuurlijk ook beeldig!

Om te beginnen wil je weten welk kleurtype jij bent. Dit heeft alles te maken met de keuze voor zilver of juist goud. Je hebt koele en warme kleurtypes. Warme kleurtypes staan mooier met goud en koele kleurtypes met zilver.

Het warme kleurtype

Warme kleurtypes hebben een warme ondertoon in de huid. Gouden sieraden zorgen ervoor dat die warme glow je laat shinen. Bij een warme ondertoon hebben een gele ondertoon waarbij het pigment caroteen overheerst. Hierdoor staan warme tinten erg mooi. Hoe weet je nu of je een warme ondertoon hebt? Ten eerste zie je het aan de gele ondertoon, daarnaast verbrand je minder snel in de zon en zien aderen in de huid er groenachtig uit.

Het koude kleurtype

Koude kleurtypes hebben een koele ondertoon in de huid. In dit geval halen zilveren sieraden je op! De huid van het koude kleurtype heeft een blauwe ondertoon en ziet er op het oog rozig of blauwachtig uit. Je herkent een koele ondertoon ook aan blauwe of paarse aderen onder de huid en het sneller verbranden van de huid in de zon. Koele kleurtypes worden ook niet zo snel bruin al zijn er uitzonderingen: een donkere huidskleur kan ook een koele ondertoon hebben zonder te verbranden.

Neutraal kleurtype

Het kan ook zijn dat je niet een uitgesproken warm of koud kleurtype bent. In dit geval ben je een neutraal kleurtype. Jouw kleuren zijn gemengd met grijs of bruin en passen zich makkelijk aan waardoor het lastig is om te zien of de ondertoon koel of juist warm is. Bij mensen met een neutrale ondertoon passen zowel gouden als zilveren sieraden goed.

Zilver en goud combineren

Wat nou als je een warm kleurtype bent en toevallig zilver mooier vindt? Of andersom? Wie weet heb je een gouden of zilveren sieraad gekregen met een emotionele waarde zonder dat het bij jouw kleurtype past. Is het dan een no go om dit sieraad te dragen? Welnee! Gelukkig niet zeg.  Je bepaald zelf of je goud en zilver combineert. Een combinatie van gouden en zilveren sieraden is juist erg creatief en gedurfd als je het goed aanpakt! Laat de sieraden-etiquette gerust voor wat het is, mits je de metalen op een goede manier combineert.

  1. Combineer dezelfde sieraden met elkaar. Bijvoorbeeld gouden en zilveren oorbellen of stapel een gouden ring bovenop een zilver exemplaar. Een gouden ring met een zilveren armband is minder mooi. De kracht van metalen combineren zit hem ook in de afwisselingen in dezelfde soort sieraden. Gouden én zilveren oorbellen, een gouden én zilveren ketting.
  2. Een meerkleurig sieraad zorgt ervoor dat combineren met de rest van je sieraden ook stukken makkelijker gaat.
  3. Combineer sieraden die kwa vorm en stijl mooi bij elkaar staan.
  4. Zorg voor een goede verhouding, draag bijvoorbeeld 1/3 deel goud en 2/3 deel zilver maar als je gaat combineren, doe het dan altijd met meerdere items. Ga nooit voor één gouden of zilveren item als je meerdere sieraden draagt.
  5. juwelier mostert

    Juwelier Mostert

Klik hier voor de mooiste zilveren kettingen!