We love: Lavido skincare uit Israël

Nieuwe merken ontdekken, dat doen wij het liefste. Al is Lavido niet echt nieuw. Het Israelische merk (Tel Aviv om precies te zijn) werd in 2003 opgericht in de Galilea-vallei door kruidenspecialist Ido Magal. Ido ontwikkelde een passie voor planten en kruiden terwijl hij opgroeide, omringt door groen. Zijn studie plantengeneeskunde leek dan ook een logische vervolgstap. Zo geschiedde: inmiddels heeft Ido een kwekerij waar hij natuurlijke ingrediënten verbouwt en daar is ook Lavido geboren. Natuurlijke, therapeutische huid- en lichaams verzorgings producten die hij nog steeds met veel liefde maakt.

In Nederland wordt het merk nog niet zo lang verkocht maar beauty experts weten het al te vinden. Internationaal is het merk enorm populair en Gwyneth Patron van Goop is groot fan. De producten zijn natuurlijk en vrij van parabenen, minerale olie, aardolie, siliconen, fenoxyethanol, propyleenglycol, synthetische kleurstoffen of geuren, alcohol, PEG of SLS. Oef. Een hele waslijst en daar komt nog bij dat het merk geen dierlijke producten gebruikt of dierproeven uitvoert. Het is daarom een veganistisch-vriendelijk merk. Alle huidvezorgingsproducten zijn dermatologisch getest en klinisch bewezen. Wij proberen twee bestsellers:

Age Away Hydrating Cream
Deze voedende gezichtscrème belooft fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Daarnaast brengt het het vochtgehalte van de huid in evenwichtig. De formule met Attar of Rose en biologische teunisbloemolie vermindert fijne lijntjes en rimpels en brengt het vochtgehalte van de huid in evenwicht. Geformuleerd met Attar of Rose is perfect voor de normale tot droge huidtypes. Overigens is deze crème ook als nachtcrème te gebruiken. Ik vind het een fijne crème om te gebruiken, de geur is neutraal en ik merk meteen dat mijn huid minder trekkerig aanvoelt. Gezien in nog geen flinke rimpels heb, let ik vooral op de fijne lijntjes. Deze zijn na een poosje smeren al minder zichtbaar. Wellicht omdat mijn huid minder droog is?
Lavido age away
Age Away Hydrating Cream, €60 voor 50ml via Lavido

Thera Intensive Foot cream
Een rijke crème voor de voeten wordt niet door iedereen gebruikt maar het is echt een aanrader. Wij vinden verzorgde voeten erg belangrijk en daar hoort gewoon een optimale verzorging bij. Al helemaal omdat je voeten dagelijks jouw gewicht met zich meedragen.
De ultra hydraterende Lavido Thera Intensive Foot Cream is samengesteld met de aromatische Achillea-plant en bevat zuiverende oliën zoals gedestilleerde mirte en biologische Tea Tree. Vind je het gevoel van harde, schurende voeten vervelend? Nou dan is dit de manier om droge huid te hydrateren en eelt te verminderen. Bovendien heeft Tea Tree een antibacteriële werking en het zuivert daardoor de voeten. De dosis zachtheid is een fijne bijkomstigheid.
lavido foot cream
Thera Intensive Foot Cream, €31 voor 120ml via Lavido