Waarom zien het mensen het nóóit als je naar de kapper bent geweest

Ik laat mijn lange lokken altijd een beetje voor wat het is, tot het moment waarop ik denk: DIT kan écht niet meer. Dan wil ik zo snel mogelijk naar de kapper want de uitspraak: ‘Als je haar maar goed zit’ is oh zo waar. In ieder geval voor jezelf. Want sommige mensen hebben het niet eens door als je naar de kapper bent geweest? Hoe dit komt? Geen idee want op deze voor- en na foto’s is het verschil wel te zien.

Normaal gesproken ga ik trouw in Brabant naar de kapper waar ik al van jongs af aan kom. Ik houd niet van verandering maar het is best een onderneming en toevallig ontdekte ik pas een Salon B bij mij om de hoek. Van horen zeggen is dit een hele fijne haarsalon waar je voor de hele package terecht kunt. Knippen, kleuren, föhnen en treathments voor gezonder haar, ze doen het allemaal. Mijn grootste angst is kort haar dus tijdens het oriënteerde gesprek herhaal ik wel tien keer dat het alleen om de puntjes gaat! En het moet voller ogen… maar niet korter. Vooral NIET korter en al he-le-maal niet NU! Over drie maanden ga ik trouwen en ik wil niet met een kort pittig kapsel in een jurk verschijnen.

Tondeuse door het haar
Het liefst heb ik mijn haar recht toe recht aan maar dan niet saai. Snap je? Best lastig maar Ayleen Boonstra van Salon B wist mij toch te verassen met een nieuwe knip (of eigenlijk scheer?) techniek. Eentje waarvan ik altijd dacht: hoe kan het dat sommige mensen zulk mooi recht haar hebben. Door de tondeuse dus. Bij het woord tondeuse raak ik lichtelijk in paniek omdat ik een kaal hoofd vrees maar Ayleen stelt me gerust. Ze gaat alleen de dode puntjes eraf scheren. Pfieeww.. Het resultaat is wél mooi. Erg mooi zelfs. Door deze techniek (een blunt haircut) krijg je kaarsrecht haar en lijkt het voller. Precies wat ik nodig heb. Verder zijn mijn dode puntjes te lijf gegaan met een healthy haircut, hierbij worden alle frizzy haartjes zorgvuldig weggehaald. Puntjes scheren op nat haar gaat trouwens niet! Dus ren weg als de kapper met de tondeuse door je natte haar wil scheren…

Kleuren en klaar
Verder vind ik dat mijn haar dof oogt. Een kleurtje kan geen kwaad, maar ik blief geen verf! Ik ben bang dat mijn haar daar droog en dof van wordt en het pluist al zo. Gelukkig hebben ze een spoeling waardoor het júíst gezonder oogt. Ik kies voor de kleur Espresso Brown. Deze moet twintig minuten intrekken en daarna wordt de spoeling liggend (wat een uitvinding!) uit mijn haar gewassen. Normaal gesproken zit je bij de wasbak maar daarvan krijg ik altijd een raar gevoel in mijn keel. Je kunt niet slikken. Na de spoeling wordt er nog een tweede na-behandeling met Olaplex in mijn haar gesmeerd. Dit voedt het haar en zorgt dat het gezond blijft.

Super stijl

Super stijl

Je ziet wel degelijk verschil
Na de knipbeurt wordt mijn haar geföhnd en krijg ik een sea salt spray en styling dust van The Insiders in mijn haar. Deze producten zorgen voor stugger haar waardoor het beter in model blijft. Met de krultang worden er in no-time een paar beach waves in gedraaid en ik ben good to go. Met vers haar plof ik op de bank. Tja.. je moet ergens een beetje mooi zitten wezen want ik ben dik tevree.

Achterkant na het stylen

Achterkant na het stylen

walk on the beach

Walk on The Beach Seaweed Shampoo, €21,95 The Insiders
teaser styling dust
Teaser Styling Dust, €24,94 The Insiders

Wil jij ook nieuw haar? ga dan naar de website van Salon B want ze hebben vestigingen door heel Nederland.