Waarom een tennisbal onmisbaar is in je handbagage

Of je nu gaat vliegen, omdat je eigenlijk weer op vakantie gaat. Of omdat je voor werk weer eens op pad wordt gestuurd. Het blijft een bijzonder fenomeen. Je nek wordt stijf, je voeten zwellen op en om nog maar niet te spreken over die slapende armen. Maar niet gevreesd, wij hebben de oplossing! Namelijk; een tennisbal. 

Sta je op het punt om te vliegen en ben je bezig om je handbagage in te pakken? Vergeet dan niet een tennisbal mee te nemen. Een tennisbal? Ja zeker! Dit kleine geel groenige vriendje is namelijk je eigen masseur aan boord.

We kennen het allemaal, de kwaaltjes tijdens het vliegen. Ondanks de goed bedoelde oefeningen die je nog wel eens in een vliegtuig blaadje tegen kunt komen, valt er altijd wel iets in slaap. En dan bedoelen we niet perse je ogen… Wanneer je eindelijk een soort-van comfortabele positie hebt gevonden om een poging to slapen te wagen, wordt je al snel uit deze droom gehaald door een slapende voet, arm of alles tegelijk.

Wat kunnen we hier aan doen?! Hier komt je geel groene vriend aan te pas. Doordat een tennisbal precies de juiste sterkte heeft, is het een ideale masseur. Bijvoorbeeld:

  • Last van je voeten?
    Plaats de tennisbal onder je voet (wel even je schoenen uittrekken) en rol met de bal van je voet, rondjes over de tennisbal. Je kunt de bal ook wat meer naar het midden van je voet brengen voor een extra gulle voetmassage.
  • Last van je rug?
    Plaats de tennisbal tussen de stoel en je rug. Rol met je rug langzaam over de tennisbal heen voor een fijne rugmassage.
  • Last van je schouder?
    Ik denk dat je onderhand het trucje wel begrijpt.

Wat is de goocheltruc? Buiten dat de druk van de tennisbal en zijn vorm, ideaal zijn om knopen uit je lichaam te halen, helpt het masseren met de tennisbal ook om je bloed circulatie op gang te brengen. Dit voorkomt het zwellen van bijvoorbeeld je voeten.

Naast het masseren met een tennisbal, helpt bewegen. Probeer dus na elke film (of tussen de hoofdstukken van je boek door) een rondje te lopen. En veel water te drinken.

Lees ook: Dit gebeurt er als je te lang je plas ophoudt