Waarom Mexico City niet op je bucketlist mag ontbreken!

Mexico City, wellicht niet de eerste droombestemming op je bucketlist. Toch is het zeker de moeite waard om deze geweldige stad te overwegen. Net zo veilig als Bali, historisch interessanter dan Barcelona en een cultuur waar je geen genoeg van kunt krijgen. Wij leggen je uit waarom je volgende reis naar Mexico City gaat! 

Net als veel andere plekken op de wereld, gaat ook Mexico City gebukt onder het vooroordeel dat je het er super onveilig zou zijn. Zo denken de meeste mensen dat je er direct wordt beroofd, ontvoerd of vermoord, zodra je uit het vliegveld zou lopen. Maar geloof ons, niets is minder waar! Als een echte underdog kruipt Mexico City langzaam uit dit slechte imago. Tijd om de echte stad te laten zien. Wedden dat je na het lezen van onze tips direct een enkeltje Mexico City gaat boeken?

Mexico City heeft meer geschiedenis dan jij en ik bij elkaar

Een stad die is gesticht door de Azteken, heeft natuurlijk behoorlijk wat mooie verhalen te vertellen. Zo vind je in het Centro Historico nog oude ruines van de Azteekse stad Tenochtitlan en op een uurtje rijden ligt de prachtige (en magische) stad, Teotihuacan. Wist je bijvoorbeeld dat niemand weet wie de piramides van Teotihuacan heeft gebouwd? Best bijzonder…

Schermafbeelding 2017-10-30 om 13.00.43

Het is alsof je wandelt door een museum

Van klassieke en historische kunst in het Centro Historico, tot temporary art door de rest van de stad. Je kijkt hier je ogen uit! In Condesa en Roma vind je prachtige Art Deco stijl huizen en door heel de stad vind je gigantische streetart muur schilderingen. Het is dan ook verstandig om genoeg sd-kaartjes mee te nemen, want je blijft hier foto’s maken.

IMG_6972

Daarnaast vind je in Mexico City bijna net zoveel musea als in Londen en Parijs. De meeste zijn gratis te bezoeken op dinsdag of zondag en kosten rond de €3,- entree per persoon. Onze favoriet is het Soumaya museum in Polanco. Als je klaar bent met staren naar het prachtige gebouw, vind je binnen een van de grootste collecties van de meester Rodin. Leuk weetje, het Soumaya museum is a gratis!

IMG_9224

Soumaya Museum, Polanco

Foodies wanen zich in een waar walhalla

Bij een city trip hoort natuurlijk lekker eten. En wat is er nu beter dan super lekker eten voor weinig geld? Nee, ik heb het niet alleen over de lokale taco tentjes. Mexico City is thuis van de mooiste en hipste restaurants waar je gemiddeld voor €25 pp als een koning kunt eten. Een aanrader is het Mexicaanse fusion restaurant PEHÜA. Een tikkeltje duurder dan het gemiddelde restaurant, maar echt super super lekker!

Ook wanneer je liever vegetarisch of vegan eet, dan kan je hier opgelucht ademhalen. De stad zit vol mega lekkere vegan tentjes en de meeste goede restaurants hebben altijd wel een waardige vegetarische optie.

PEHUA - Kaart-1

PEHÜA, Roma Nrt

PEHUA - Bloemen-1

PEHÜA, Roma Nrt

Naast de hippe, moderne restaurants, kan je natuurlijk niet in Mexico zijn geweest zonder een goede taco te hebben gegeten. De jongens van El Taco Club weten precies waar de beste taco’s te vinden zijn en nemen je graag mee op tour door de stad.

Schermafbeelding 2017-10-30 om 14.52.59

El Taco Club

Avontuurlijk ingesteld? Probeer eens de lokale delicatesse sprinkhanen bij restaurant Azul. Of waag je aan een bordje tijgervlees op de San Juan markt.

IMG_6830

Sprinkhanen eten bij Azul, Condesa

Een lege koffer is noodzakelijk

Niet omdat je bang moet zijn dat er drugs in zit, maar omdat je helemaal los wil gaan op de lokale markten. Van etnische tasjes, tot Trump piñata’s tot de mooiste wandkleden. Wij willen alles hebben!

IMG_9242

Ook de fashionista’s kunnen hier helemaal los gaan. Mexico City zit vol met hippe vintage boutiekjes en concept stores. En op bijna iedere hoek van de straat vind je wel een gigantisch winkelcentrum. Victoria Secret fan? In het Antarra winkelcentrum in Polanca, vind je een hele grote VS winkel waar menig lingerie liefhebber, hebberig van zou worden.

Cocktails are life

In de wijken Roma en Juarez, stikt het bijna van de cocktailbars. De ene nog hipper dan de ander. Maar de aller beste cocktailbar vind je in Polanco. Jules Basement is een speak easy bar, waar je alleen binnen kunt komen door een verstopte koelkastdeur. Op elke woensdag en donderdag vind je er (live) jazz muziek en in het weekend worden er hippe house plaatjes gedraaid. Wel even reserveren, anders kan je niet naar binnen. Een must visit!

Jules Basement, Polanco

Jules Basement, Polanco

IMG_5165

Jules Basement, Polanco

Er is altijd iets te doen

Of het nu een vet feestje is van Casa Disco of het October Fest. Er is altijd wel iets te doen. Zo vind je in Mexico City nog een extre drive in bioscoop en kan je twee keer in de maand op donderdag helemaal losgaan in het kindermuseum Papalote.

Tip: Als je even genoeg hebt van alle museas, het heerlijke eten en de prachtige wijken, pak dan een 4D film bij Cinemex. Een kaartje kost ongeveer €6 en alle films zijn in hun originele taal te bekijken. Niet aan te raden na een nachtje heftig stappen, maar een hilarische voorstelling is gegarandeerd.

Oktoberfest vieren met nieuwe vrienden in Mexico City. VIVA MEXICO!

Oktoberfest vieren met nieuwe vrienden in Mexico City. VIVA MEXICO!