Vrouwen gaan voor zekerheid, mannen voor het hoogst haalbare

Iedereen is op zoek naar ‘de ware’. In mijn sociale kring zijn het afgelopen jaar heel wat relaties gesneuveld maar ook ontstaan. Dit brengt natuurlijk gespreksstof met zich mee. Onderwerpen als: ‘waarom blijf je wel bij elkaar?’ en ‘wanneer kies je nu echt voor iemand?’ kwamen vaak aan bod. Daar moet over geschreven worden.

Wat zoek je in een relatie?
Daar zijn de meningen over verdeeld. Iedereen heeft een verlanglijst met eigenschappen die ze graag in een potentiële partner terugzien. Zo nu en dan komt er een sixpack voorbij, maar vooral vertrouwen, passie en zekerheid zijn voor de vrouw belangrijk. De man daarentegen wil een zorgzaam type, lief, intelligent en ook een beetje knap. Een enkeling opteert voor een cup D of volle billen, de rest zwijgt daarover.

Vrouwen kiezen voor zekerheid
Iedereen is bang om gekwetst te worden, als je je overgeeft aan de liefde bestaat die kans altijd. Onze generatie is gewend aan vrijheid. We binden ons niet snel, want we kunnen heel goed voor onszelf zorgen en zijn totaal niet afhankelijk van een ander. Een relatie brengt ook nog eens een hoop ballast met zich mee. Maar als we dan uiteindelijk toch zwichten voor liefde zijn we allemaal emotionele wezens die zich hechten aan een manspersoon. Zodra dat gebeurt, willen we er zeker van zijn dat deze persoon de rest van ons leven voor jou kiest. Dat weet je natuurlijk nooit, maar we willen er op z’n minst in geloven. Zeker vrouwen waarbij de eierstokken al rammelen en die behoefte hebben aan een gezin, zijn niet op zoek naar een eendagsvlieg. Vrouwen willen op de man kunnen bouwen.

Mannen kiezen voor het hoogst haalbare
Mannen zijn jagers. Traditioneel gezien willen mannen een vrouw die voor ze zorgt en waarmee ze kunnen pronken. Tegenwoordig is zo’n vrouw lastig verkrijgbaar dus zijn ook de eisen van de man bijgesteld. Ze koken en stofzuigen nu ook zelf en springen een gat in de lucht als eindelijk de pumps uit de kast komen. Want tja, vrouwen zijn nu eenmaal niet meer zo traditioneel als vroeger. Daar moeten ze het mee doen. En dat doen ze heus wel, want de man hoeft ook niet per se van de ene naar de andere vrouw te hoppen. Ook hij hecht zich aan een vrouw die hij wil beschermen. Maar wanneer weet je of hij voor jou kiest? En is dat dan voor altijd? Kijk, dan praten we over respect, hij moet haar bewonderen. Ja, hij moet het gevoel hebben dat deze vrouw het beste is wat hij kan krijgen. Want deze vangst laat hij nooit meer gaan!

Dit is waarom je partner vreemdgaat volgens de wetenschap

De liefde is een vak apart, je moet er in investeren. Vaak voel je vanaf dag een: dit is ‘m! Je bent tot over je oren verliefd. Maar op een dag vliegen de vlinders uit, en dan begint de weg naar een liefdevolle en respectvolle maar vooral duurzame relatie.

Volg Enfait ook op Instagram!