Voor in je tassie: dit huidproduct nemen we óveral mee naar toe

We verklaren het stedentrip- en vakantieseizoen voor geopend! Hè fijn, de paden op, de lanen in. Waar iedereen de stemming er lekker in heeft zitten, is er één die niet zo van de lange (reis)dagen is; je huid. Nu hebben we laatst een product mogen testen dat precies dit euvel de kop in drukt. Haar naam? Esse Mists.

Esse Mists: smoor op de sensationele sprays

Sinds pak ‘m beet een jaar of 4 is de vonk tussen the two of us overgesprongen en smeren we ’t Zuid-Afrikaanse Esse. Helden van de huidbarrière, dat zijn ze. En ‘ze’ zijn founder Travor met z’n kornuiten. Ze zoeken hun antwoorden in de wetenschap, waardoor ze de huid tot in haar diepste vezels kan herstellen, opfluffen of gewoon precies dát kan geven wat le skin nodig heeft om in balans te blijven. En omdat ze ook nog eens biologisch, vegan, dierproefvrij, fairtrade, ethisch geproduceerd en CO²-neutraal zijn, zijn we spontaan voor ze gevallen.

Wat het voor ondergetekende een AAA-label maakt, is dat ze altijd kinderlijk (en da’s heel positief) nieuwsgierig blijven in het vinden van nóg betere huidproducten voor elk huidtype. En die zoektocht brengt hen het ene moment op compleet nieuwe producten, en een ander moment verbeteren ze wat ze hadden. In die tweede categorie vallen de Esse Mists, de 2.0-versie van de toners. Gemakkelijk te gebruiken pH-gebalanceerde sprays vol ingrediënten die de huid verzachten, beschermen en hydrateren. Très bien na het reinigen van de huid (voor betere opname van je verzorgingsproducten) óf – en nu komt-ie – als verfrissende ‘gezichtsdouche’ over je make-up op elk ander moment op de dag. Of reisdag. Ook top!

Wie beter dan founder Trevor Steyn zelf kan vertellen welk vlees je in de kuip haalt: “Esse Mists zijn ongelooflijk krachtige boosters die je huidverzorgingsroutine intensiveren en de resultaten van je huidverzorging verbeteren. Esse Mists zorgen ervoor dat de huid is voorbereid op de verzorging die volgt, ze verbeteren de opname van verzorgingsproducten, hydrateren de huid en bieden deze bescherming.”

Esse Mists

Sprayen maar!

Terug naar de drie varianten mists; Esse Sensitive Mist (voorheen Esse Sensitive Toner), Esse Hydrating Mist (voorheen Esse Toner) en Esse Biome Mist (voorheen Esse Toner Plus). Alledrie voor een gezond huidmicrobioom, elk met unieke specs:

  • Sensitive Mist: bevat pro- en prebiotische voedingsstoffen. Deze kalmeren en beschermen de gevoelige huid niet alleen, maar het verbetert ook de huidhydratatie. Dat zie je!
  • Esse Hydrating Mist: hydraterend, verfrissend én een antioxidant, dat is deze mist. Het is rijk aan beschermende antioxidanten die ons velletje tegen schadelijke invloeden (en de ‘die wil je niet’-gevolgen ervan) van buitenaf beschermt. En pluspunt: geschikt voor alle huidtypen.
  • Esse Biome Mist: en als hekkensluiter onze favoriet (mogen we het zeggen? Dat mogen we) die óók voor elk huidtype geschikt is. Het hydrateert, verbetert de huidecosysteem en elasticiteit, verstevigt, én vermindert inflammatie (lees: ontstekingsreacties). Wat wil een sprayend mens nog meer!
Esse Mists zijn te koop vanaf € 46,50 en verkrijgbaar via webshops en salons door heel ‘t land. Kijk voor meer informatie over Esse en de verkooppunten op www.esseskincare.nl.