De volle maan in maagd brengt verandering met zich mee

Zaterdag 27 februari is het volle maan. Deze volle maan staat in het sterrenbeeld maagd. Het sterrenbeeld Maagd staat voor betrouwbaarheid, perfectionisme en discipline. De maagd heeft graag alles piekfijn in orde en houdt graag de touwtjes in handen.

Volle maan in Maagd

Tijdens de volle maan is de energie van het gestructureerde teken Maagd erg goed voelbaar. Ook als je een ander sterrenbeeld hebt, merk je dat er iets gaande is. Je denkt veel na over dingen en hebt behoefte aan controle. Maak van de gelegenheid gebruik om zaken op orde te stellen. Ruim troep uit de weg, letterlijk en figuurlijk. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Nu je toch bezig bent, wat gaat goed en wat gaat minder goed in je leven? Misschien is het tijd om te te ontdoen van dingen die je niet langer verder helpen. Ruim op, ruim op! Je zult kritischer zijn op jezelf en dit komt goed van pas als je bepaalde zaken los wilt laten.

Tegenover de maan in Maagd, staat de zon in Vissen
Hoewel de maan je positieve energie geeft om dingen op te ruimen en structureel te veranderen, is het de vis die zorgt voor opschudding. We staan namelijk aan het begin van het emotionele vissen-seizoen en kan voor verwarring zorgen. Waar de maagd behoefte heeft aan stabiliteit en vastigheid, zijn vissen dromerig en intuitief. Hierdoor is dit dé aangewezen periode om naar diepere gevoelens te luisteren én om hier iets mee te doen. Want wanneer je oude schepen achter je verbrandt (opruimt) komt er ruimte voor nieuwe dingen. Dit voelt zeker voor de gestructureerde maagd wat onwennig aan, maar uiteindelijk brengt het je alleen maar positieve dingen.

Venus staat tegenover de maan
Venus, de planeet van de liefde, staat kaarsrecht tegenover de maan. Hierdoor groeit de behoefte aan selfcare. Het sterrenbeeld Maagd in combinatie met Venus zorgt ervoor dat je alles tot in de puntjes wil verzorgen. Je let extra op hygiëne, bent veel meer met je uiterlijk bezig en hebt zin om met je interieur aan de slag te gaan. Neem hier ruim de tijd voor. Goed voor jezelf zorgen is nooit verkeerd. Happy full moon!