Vive la Provence! De mooiste plekken om te logeren

Frankrijk: Je t’aime! De taal, de wijn, de croissants en de mooie landgoederen en kastelen waar je het liefst gaat wonen. Ja. Wij zouden zo verkassen naar het Zuiden maar het is misschien wel nét zo leuk om keer op keer nieuwe plekken te ontdekken. In de Provence barst het van onontdekte parels! Unieke logeer plekken waar een onmiskenbare, unieke en chique Franse sfeer hangt.

Le Mas de Chabran

Le Mas de Chabran, een vorstelijk en indrukwekkend landgoed, vind je in het schilderachtige dorpje Maussane Les Alpilles. Deze charmante, stijlvolle Franse residentie stamt uit de 16e eeuw en is door de jaren heen beeldig opgeknapt. Le Mas De Chabran was oorspronkelijk een oliemolen en inmiddels een luxe optrekje dat wemelt van luxe en waar jij kunt logeren – mits je een zak geld meeneemt. Want baden in deze weelde kost een flinke duit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Le Mas de Chabran (@mas.de.chabran)

Les Rosees

Les Rosees ligt vlakbij bij Mougins en ook niet al te ver van Cannes. Deze authentieke plek, gelegen achter een rozentuin, is een must-visit voor als je niet van massa toerisme houdt. De kamers zijn uniek en smaakvol ingericht. Zo is er een Gypsy Suite in een opgeknapte pipowagen, verscholen in de tuin, waar je je als god in Frankrijk waant. Over het ontbijt, de lunch of het diner mag men ook niet klagen. Er wordt hemels gekookt met lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Les Rosees (@lesroseesmougins)


 

Chateau St Victor Lacoste

Chateau St Victor Lacoste vind je in het oude dorp St Victor la Coste, gelegen nabij Avignon. Het kasteel is omringt door een prachtig landschap en de beste wijngaarden van Frankrijk. Je kunt het hele kasteen afhuren of een van de cottages op het landgoed betrekken. Een ding is zeker: het is allemaal even knap! Van de grote lijnen tot details als lampenkappen, overal is aan gedacht.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Chateau St Victor La Coste (@chateaustvictorlacoste)

Lees ook: Maison Nabis in Parijs!