Vive la France! Een road trip naar Frankrijk

O een droom! Een road trip maken naar het Zuiden van Frankrijk. Misschien pak je zelfs Noord-Italië nog even mee. Drie weken, vier weken… als je het doet, dan moet je het goed doen. Europa is namelijk zó mooi en er is zoveel te zien. Zonde om niet te gaan! Wij hebben tips voor iedereen die een road trip naar het Zuiden van Frankrijk wil maken. Met of zonder kids.

Rijden met de auto naar het Zuiden, vooral als er kinderen op de achterbank zitten, is voor veel mensen best een eind. Geen haast! Want onderweg zijn er heel wat mooie plekken waar het goed toeven is. Vakantie begint voor ons zodra we de auto instappen en het zijn juist de charmante tussenstops die van je vakantie een heuse road trip maken. Want inderdaad, road trip is de Engelse term voor een vakantie die over grote afstand per weg wordt afgelegd. Via prachtige kronkelwegen kom je bij stadjes en dorpjes waar het massa toerisme is weggebleven. Het is reizen in de meest pure vorm. Ze zeggen niet voor niets: it’s not about the destination, it’s about the journey! En wil je zeker weten dat de reis voorspoedig verloopt zonder beren op de weg? Dan doe je er goed aan om het een en ander voor te bereiden.

Prik een paar bestemmingen

Voor de eerste keer een road trip maken? Stippel je route uit. Kies een aantal plekken waar je wilt overnachten en vermijd zoveel mogelijk lange, saaie snelwegen. Dit kun je gewoon invoeren op je navigatie. Ga logeren op een wijnboerderij of overnacht als een royal op een chateau.

Wij hebben drie hele mooie plekken voor je uitgezocht waar je wel moet reserveren. Het zou zonde zijn om het niet te doen want deze locaties zijn geliefd en dus snel volgeboekt.

Chateau de Martigny

In het Noorden van Frankrijk (Lorraine) ligt Chateau de Martigny. Een familie landgoed waar het goed toeven is. In het dorpje, Colmey is niet veel te beleven maar het kasteel is een droom. Bij het opdraaien van de oprit van het kasteel moet je jezelf echt even knijpen. De kamers zijn modern doch klassiek en landelijk. Je waant je terug in de tijd zonder verlies van comfort. Als je hier logeert ,moet je zeker aanschuiven voor het diner. De eigenaresse kookt zelf en het verse, lokale eten smaakt verrukkelijk. Pate van zalm, gegratineerde aardappels en een suikerzoete pavlova taart die smelt op de tong. Er is goede wijn, een knisperend haardvuur en een gigantische tuin om in de zon te zitten. C’est bon!martigny

La Colline de Colombier
La Colline de Colombier is onderdeel van Trois Grois, drie hele fijne gastronomische plekken in Frankrijk waar je niet alleen lekker eet maar ook kan blijven slapen. Middenin de natuur vind je een magnifieke herberg met ‘cadoles’ een soort van houten hutten met een prachtig uitzicht. Het restaurant serveert Franse gerechten met een moderne twist die voortreffelijk smaken en er ook nog eens mooi uitzien. Gastvrijheid alom en een geweldig ontbijtje erbij, wat wil een mens nog meer?

Chateau de Bagnols
Zuidelijker, net onder Lyon in de Beaujolais regio, vindt men Chateau de Bagnols. Een eeuwenoud chateau met de grootste Gotische open haard in Europa. Het kasteel is een historisch monument en sommige kamers zijn gedecoreerd zoals je dat van een kasteel verwacht. Veel hout, imposante meubels en een heus kasteelbed. De grachten, muren, torens en goudkleurige muren worden omringt door wijngaarden en een Franse groene tuin. Er zijn twee zwembaden, binnen en buiten, en er is een gemoderniseerde spa. Het restaurant 1217 heeft een ster en is ook zeker de moeite waard.

bagnols

Verzekeren, verzekeren, verzekeren

Niks zo onzeker als onverzekerd op pad gaan. Veel mensen gaan onvoorbereid op vakantie. Ze gaan er vanuit dat alles goed geregeld is. Toch is dit niet altijd het geval. Een polis kan veranderen, de wereld verandert. Voorheen hadden we bijvoorbeeld nog nooit over een pandemie nagedacht. Welja. Nu is dit de realiteit. Jouw zorgverzekering vergelijken is daarom een puik plan. Waar ben je wél en waar ben je niet voor verzekerd? Via de zorgvergelijker heb je het binnen een niet al te lange tijd uitgevogeld. Super handig en wel zo fijn.

 

Lees ook: de parels van Venetië