Vestiaire Collective X Yasmin Le Bon

Ik ben een sucker voor tweedehands designer kleding en even op Vestiaire Collective kijken is dan ook een wekelijkse vaste prik. De mooiste parels vind je voor fijne prijzen. Zo kocht ik er glitterende Dolce & Gabbana pumps en een zijde jurk. Op dit moment vindt er een hele exclusieve sale plaats, namelijk met items uit de garderobe van het supermodel Yasmin Le Bon. Deze vrouw, wat een knapte! En haar garderobe is al net zo knap.

Yasmin zit al dertig jaar in het vak en heeft al meer dan 300 covers van fashion magazines gesierd. Ze werd de lieveling van Alaïa tot Valentino, je snapt: door de jaren heen heeft ze inmiddels zelf een hele modecollectie opgebouwd. Als modeliefhebber ziet ze ieder kledingstuk als een piece of art en ze verzameld het zolang ze zich kan herinneren. Op haar negentiende kocht ze haar eerste Manolo’s en nu is het tijd om een paar van haar unieke items van de hand te doen.
yasmin le bon
Van Alaïa tot Chanel, ze vind het moeilijk om afstand te nemen van haar geliefde kleding. “Het maakt me verdrietig om het weg te doen, maar het is het juiste moment. Mijn kledingstukken representeren een bepaalde periode in mijn leven, een gevoel van onafhankelijkheid en gelukkige herinneringen. Al mijn kleding en schoenen hebben een verhaal en ik vond het heerlijk om dit verhaal te schrijven!” Nieuwsgierig? Je shopt de collectie hier!
yasmin le bon