Vergeten kinderen: Nederland telt er 100.000

In Nederland zijn er 100.000 kinderen die niet zonder slag of stoot opgroeien. Ze worden geboren in een nestje waar het niet altijd voor de wind gaat. Kinderen die opgroeien zonder ouders of met ouders die niet goed voor hun kroost kunnen zorgen kunnen wel wat extra aandacht gebruiken. Want zeg nou zelf: iedereen verdient toch een liefdevolle basis?

Daarom start op 29 januari de Week van het Vergeten Kind. Júíst kinderen die thuis niet de aandacht krijgen die ze verdienen hebben aandacht van andere volwassenen nodig. Kleine alledaagse dingen zorgen ervoor dat ze zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige en liefdevolle mensen.

Toen ik jong was kwam ik ook wel eens in aanraking met ‘vergeten kinderen.’ Mijn moeder werkte als lerares in het basisonderwijs en in haar klas zaten zo nu en dan kinderen die niet opgehaald werden als de schoolbel ging. Ze werden letterlijk vergeten. Niet elke dag maar thuis vertoeven was ook niet fijn voor deze kids. Op jonge leeftijd werd een jongetje bijvoorbeeld al geconfronteerd met geweld, criminaliteit en drugs. Zijn ouders waren bezig met zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Als kind krijg je dit allemaal mee en op een dag kwam deze jongen op school en riep hij: ‘ik steek jullie allemaal neer met een mes’. Dit meende hij niet maar drie keer raden hoe hij aan deze uitspraak kwam! Na schooltijd smeekte hij vaak of hij met mijn moeder, ‘de juffrouw’ mee naar huis mocht. In een andere situatie werden er bedden (!) gedoneerd aan een gezin waar de kinderen op de grond sliepen.

Jij kunt iets doen
Dit jaar gaan we de langste sjaal van Nederland maken! Dankzij onder meer Scotch & Soda, is het mogelijk dat we ons doel gaan halen. Op deze supportsjaal komen lieve berichten te staan om kinderen een hart onder de riem te steken. Aan het einde van de campagne krijgen alle kinderen die steun nodig hebben een sjaal en JIJ kunt een bericht achterlaten, zo makkelijk is het. Jouw kleine gebaar maakt een groot verschil! Stuur dus gratis een lief bericht!