Vegan nagelverzorging, waarom het plantaardig kleuren van je nagels een ding is

Tijdens dit schrijven, is de status van de nagels niet om van te jubelen (lees: afgebladderde nagellak die er inmiddels drie lagen dik op zit). Geen tijd? Noem het beter geen prioriteit, en dat terwijl je nagels – naast je snoet en haar (dit duo krijgt wél genoeg aandacht, no worries) – aan de buitenwereld showen hoe verzorgd en ijdel je bent. We got the point, but this girl needs some help. En die help komt uit de hoek van HEMA met hun 100% vegan nagelverzorging. Dank!

Waarom vegan nagelverzorging talk of the cosmetische town is

In nagellakland is de keuze groot, heel groot. Anno nu is elke kleur uit de regenboog te koop. Tot zover niets nieuws onder de zon. Totdat we je bijpraten over vegan nagelverzorging. Want waar we massaal net wat vaker, langer en bewuster nadenken over wat we op gezicht, haar en lichaam smeren, beginnen we dat ook met de felle (en minder uitgesproken) kleuren op de nagels te doen. Heel begrijpelijk! Hoewel het chemische geurtje vaak al veel verklapt, staat het bol van de parabenen, tolueen, formaldehyde, fenolhars, kamfer, xyleen, plastics and many more. Wat wat is, hoef je niet te weten. Dat ze chemisch zijn wel.

Daar komt nog een tweede ding bij. En dat ‘ding’ is dat er voor lakjes dierlijke ingrediënten worden gebruikt, die veelal nog op dieren wordt getest ook. We noemen talg dat we uit rundervet halen of guanine van vissenschubben voor die extra twinkeling. Is. Niet. Nodig.

HEMA vegan nagelverzorging

Met hetzelfde gemak je nagels in de vegan lak

Vinden ze bij de vrienden van HEMA ook en dus hebben ze een lijn met 100% vegan nagelverzorging en lakjes (bestaande uit minstens 70% natuurlijke ingrediënten) ontwikkeld. Helemaal zelf, want dat is hoe ze dat bij de wat-heb-je-er-niet-winkel het het liefst doen. Van nagelriemolie met amandel- en olijfolie tot een alles-in-één base & top coat die je nagels beschermen tegen verkleuring of je als top coat kan gebruiken om de nagellak tegen verkleuringen en afbladderen te beschermen. Voor wat kleur kan je in de weer met de vegan lijn ‘Quick Dry Nail Polish.’ O, de nagellakflesjes zijn van gerecycled glas en de dop van gerecycled plastic gemaakt. Over goed groen willen doen.

De nagelverzorging en quick dry lakjes zijn verkrijgbaar bij alle filialen van HEMA en op hema.nl