Varen over de Amsterdamse grachten met Barqo

Varen in Amsterdam. Dat is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid middenin de stad. Wij hebben een sloep waar we met z’n achten op ronddobberen in de zomer maar ook in de herfst! Júist in de herfst zijn de Amsterdamse grachten magisch met gekleurde bomen, vallende blaadjes en stukken minder toeristen. Noem het ‘Indian Summer‘, wij vinden het in ieder geval het beste seizoen in de stad. De rust is teruggekeerd en daarom vinden wij varen in de herfst nóg fijner dan in de zomer.

Alleen komt het wel eens voor dat je met meer dan acht man wilt varen, of dat je iets moet plannen waarvan je niet zeker weet of je eigen sloep geschikt is. Zo is er natuurlijk altijd kans op een regenbui (ook in de zomer) want je kunt het Nederlandse weer niet voorspellen. Als je dan een leuk uitje wilt organiseren voor vrienden of familie, dan wil je dat alles tot in de puntjes geregeld is. Het is wel zo fijn als je in dat geval een overdekte boot kunt huren, mét verwarming. Barqo maakt het mogelijk om een boot te huren in Amsterdam, eentje die précies aan jouw wensen voldoet.

zavi
Boten in alle soorten en maten
Omdat ik een boot voor twaalf personen nodig had, ben ik gaan koekeloeren op het internet. De meeste boten kwamen niet door de keuring heen. Spuuglelijk, massaal met hordes toeristen of gewoon giga duur. Na wat onderzoek kwam ik bij Barqo terecht, dit is precies wat ik zocht! Je kunt heel gericht zoeken naar een boot met de capaciteit die jij nodig hebt, in de regio waar jij wilt varen. In no-time verschijnen er verschillende opties op jouw beeldscherm en als je een geschikt exemplaar vindt, kun je een aanvraag indienen.

varen amsterdam
De voordelen van varen in de herfst of winter
Ik vind het in de herfst of winter stukken beter toeven op de Amsterdamse grachten dan in de zomer. Niet dat varen in de zomer vermeden moet worden, het is alleen stukken drukker.

1. Minder vaarverkeer
Op hete zomerdagen is het een chaos op de grachten. Grote rondvaartboten stevenen op je af en toeristen op waterfietsen trappen als een kip zonder kop tussen de sloepjes door. Als je pech hebt, moet je aansluiten in de rij. Filevaren is dan eerder regel dan uitzondering. In de herfst heb je opeens de gracht voor jezelf! Zo fijn!

2. Mooiere uitzichten
De herfst, die in september begint, is het mooiste seizoen wanneer het gaat om de natuur. De kleuren van bladeren aan de bomen veranderen langzaam van groen naar geel, bruin of rood en vanaf het water is dat is magisch gezicht.

3. Je bent op slecht weer voorbereid
In de zomer gaat iedereen er automatisch vanuit dat de zon schijnt. Regelmatig zijn er verjaardagen of events op een sloep en daar zit je: in de regen, met paraplu. Treurig. Wanneer het herfst is verwacht je slechter weer en dan is iedere zonnestraal mooi meegenomen. Je kleed je op het weer, kiest eerder voor een overdekte sloep en je kunt zelfs een exemplaar met verwarring regelen. Geen bui kan jouw vaartocht nog verpesten.

zavi
Mijn ervaring met varen in de herfst is top. Via Barqo huurde ik een mooie salonboot, Zavi genaamd. Deze zwarte boot is voorzien van verwarming, een toilet, een bar en indien gewenst geheel overdekt. Je zit erg gezellig en de schipper weet aardig wat te vertellen over Amsterdam. De twee uur varen vliegt voorbij terwijl we nippen aan een champie. Al over de grachten varend zien we grote rondvaartboten voorbij varen met grijnzige passagiers. Ze werpen jaloerse blikken richting onze boot. Snap ik! Samen met alle vrouwen van onze familie hebben wij het enorm naar onze zin. Of je nu een ‘vrouwendag’ organiseert met familie of een uitstapje regelt met collega’s of vrienden. Via Barqo is het zo geregeld én vaar je in stijl. Wat wil je nog meer?

Varen in het buitenland!
Barqo maakt momenteel een enorme groei door en heeft ten opzichte van vorig jaar het aantal boekingen al vervijfvoudigd. Naast Amsterdam heeft het platform in Nederland ook genoeg aanbod in Loosdrecht en Friesland. Daarbij richt het zich sinds dit jaar op bootvakanties in het buitenland. Zo zijn er via het platform boten te huur in bijvoorbeeld het Caribisch gebied, Griekenland, Kroatië en Ibiza. Hello!? Hoe leuk is dat! Varen op Ibiza… en dan niet op een volle boot vol dronken leuten, maar nippend aan een champie op je eigen boot! That’s life baby! Op deze manier is jouw buitenlandse bootvakantie compleet!