De Ultieme City Guide voor Rome

Een bezoek aan Rome stond al heel lang op mijn wensenlijstje en afgelopen maand was het eindelijk zo ver. Samen met Karine van The Digitalistas verkende ik deze historische stad. Iedere straathoek is even fotogeniek, de architectuur is enorm indrukwekkend, je voelt de geschiedenis in iedere stoeptegel en de wijnbarretjes met verrukkelijke aperitivo’s zijn übergezellig! Rome heeft aan al mijn verwachtingen voldaan! Ik verzamelde mijn favoriete adresjes en bundelde ze tot deze ultieme City Guide voor Rome!

Rome City Guide-3

En dat allemaal op maar 2 uur vliegen vanaf Amsterdam met Easyjet. Wij verbleven op een toplocatie in de stad, bij Piazza d’ell Oro, in een te gekke Airbnb, die nog betaalbaar is ook! Onze eerste avond gingen we op pad met een Airbnb Experience waarmee we de bijzondere wijk Trastevere verkenden met een local. Superleuk!

Beste ontbijt * brunch * lunch
Écru: nieuwe vegan/ vegetarische raw food spot & art gallery, vlak naast onze fijne Airbnb. Ze hebben er zelfs mijn lievelings Tumeric Latte en heerlijke homemade cashewyoghurt.
Barnum: de beste koffie die ik heb gedronken in Rome en lekkere verse pasta’s en lunchopties.
Coromandel: beroemd om de brunch. Helaas ben ik hier niet zelf geweest, maar heb vele goede verhalen gehoord. Reserveren is aan te raden.

Rome City Guide-6-2

Ex Circus: Goede plek voor een latte & laptopsessie, maar de brunch hier is ook erg populair!
Escosazio: de lekkerste smoothies van de stad en goed gevulde sandwiches.
Ginger: acaçia bowls, heerlijke salades en sapjes.
L’Antica Salumeria: de oude mannen die waarschijnlijk al hun hele leven in deze authentieke trattoria werken, laten je graag al het lekkers proeven, zoals de homemade truffelworstjes.. yummm! Ze maken hier verrukkelijke broodjes. Je gaat niet met lege handen de winkel uit, dat is zeker.
La Bottega de Caffé: prachtige plek in het hart van de wijk Monti. Goede prijzen en lekkere salades.

Beste Koffie
Barnum: de beste ijskoffie die ik in Rome heb gedronken.
Sant’ Eustacio: ouderwets koffiebarretje, waar ze heerlijke koekjes verkopen en niet zuinig zijn met slagroom. Buiten op het terras betaal je iets meer voor je koffie dan wanneer je deze binnen bestelt en meeneemt.

Beste diner
Wij hadden vaak al genoeg aan de heerlijke apertivo’s en hebben maar 1 avond ‘echt’ gedineerd.
Osteria da Zi Umberto in Trastevere: authentieke Italiaanse gerechten. Probeer de gevulde courgettebloemen!
T-Burger Station & Bar: helaas niet zelf gegeten, maar zag er superleuk uit!

Rome City Guide-9

Kijk voor de rest van de post met waar je bijvoorbeeld de lekkerste cocktails drinkt op www.littlewanderbook.com
Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!