Très bien: Bodon, La Grande Brasserie in Amsterdam

Enige tijd geleden waren wij aanwezig bij de heropening van het Apollo hotel in Amsterdam. Dit feestje werd gevierd omdat er flink met de bezem door het voorheen ietwat verstofte hotel werd gehaald. Het hotel op stand is sindsdien weer om door een ringetje te halen. Een en al GRANDEUR! Daarom besloten wij om een hapje in stijl te eten in restaurant Bodon, La Grande Brasserie.

bodond

Ook hier blijft de opknapbeurt niet onopgemerkt. We zien veel prints en kleuren geïnspireerd op de Art Nouveau, Art Deco, Palm Springs en post luxury van de jaren twintig tot en met de jaren zeventig. Een eclectische mix van stijlen bedacht door Will Erens. De bar, het handgemaakte tiffany glas in Lafayette stijl en de gouden palmbomen zijn de pronkstukken in het interieur en passen perfect bij de fluwelen banken, grafische prints en al het glimmende geel-goud.

amuses

We beginnen de avond aan de werkelijk beeldschone marmeren bar voor de keuken met een glaasje prik en een vlezige, ziltige oesters. Ik slurp dit smakelijke, vette exemplaar schaamteloos naar binnen om vervolgens getrakteerd te worden op nog eens DRIE amuses. Wat een weelde, jongens, wat een luxe!
zalm
Als we aan tafel mogen, komen we erachter dat we in een knus nisje naast elkaar op een fluwelen bankje zitten. HOUD IK VAN! We bestellen een wit glas bourgogne en eten een stuk zalm op een bedje van rode bieten geserveerd met dille, crème fraîche en kaviaar. Het zijn flinke porties maar we hebben ongelofelijk veel zin in de gebakken ossenhaas met gebakken ganzenlever, geserveerd met truffel en madeirasaus. Terwijl we zitten te smullen mompelen we dat we écht te vol zitten voor een toetje maar hé, ze hebben kaas. En rode wijn. Daarom blijven we toch nog even zitten om het hoofdgerecht te laten zakken en vervolgens te genieten van een selectie van vijf Franse kazen. Délicieux! ECHT!
hoofdgerecht
Bodon La Grande Brasserie, Apollolaan 2, Amsterdam