2x Magische treinreizen in Europa die op je bucket list thuishoren

In het buitenland de trein pakken heeft voor mij altijd iets magisch! Binnen in de trein is het vaak lekker kneuterig en knus, buiten zie je de meest fantastische landschappen. Je krijgt in een paar uur zo’n goede indruk van de buitengewone schoonheid van het land én het volk. Laatst ving ik iets op over de twee meest mooie treinreizen in Europa die ik je zeker niet wil onthouden. 

De Bergensbanen in Noorwegen

Over iets minder dan een maandje ga ik voor vijf dagen op mini-vakantie naar onze Scandinavische Noorse noorderburen. Bergen en Oslo om precies te zijn. En laat daartussen nu net één van de twee meest spectaculaire treinreizen van Europa liggen. Toeval?! In zo’n 6,5 uur ben je van het idyllische Bergen in het laidback Oslo. Voor een paar tientjes leg je een weg af die ook wel een van de 19e eeuwse spoorwegwonderen wordt genoemd. In een paar uur tijd krijg je een goed beeld van al het natuurlijk schoon dat Noorwegen te bieden heeft. Van enorme met groen overladen bergen tot ijslandschappen en alles ertussenin. Heb je ‘m genoteerd?

Van Londen naar Fort William (Schotland)

In de UK kunnen ze er ook wat van. Daar hebben ze een treinreis met de Caledonian Sleeper die maar liefst 13,30 uur duurt. Je begint in de ietwat sobere, overvolle buitenwijk van Londen, maar voor je het weet komen daar frisse vergezichten voor in de plaats. Je kan ook een overnight journey boeken, waarbij je zelfs in een gespreid bed kan springen. Tuurlijk, geen viersterrenhotel op wielen, maar voor een nacht moet het prima te doen zijn. Iets met ‘alles voor de ervaring’ zullen we maar zeggen!

Mocht je meer willen weten over niet te missen treinreizen in Europa, óf wil je je ervaring delen? DOEN!

Headerfoto credits: Pete Seaward / Lonely Planet