De toekomst van reizen: futuristisch globetrotten!

In 2017 is het aantal vliegtuigpassagiers wereldwijd met maar liefst 7% toegenomen. Dat betekent dat ruim negen biljoen reislustige wereldburgers de weg naar het vliegtuig wisten te vinden. En dit aantal gaat alleen maar toenemen. Niet alleen via de lucht, maar ook ter land en ter zee. Gelukkig zijn er tal van bedrijven die zich bezighouden om de toekomst van reizen zo optimaal mogelijk voor ons te maken en houden. Neem een kijkje in de wondere wereld van de futuristische reisconcepten!

De toekomst van reizen: meer dan van punt A naar B komen 

De toekomst van reizen wordt gekenmerkt door het naadloos laten aansluiten van vervoer en gastvrijheid, zodat globetrotters een zo optimaal mogelijke ervaring hebben. Een ervaring met al het comfort dat je thuis ook hebt. Denk eens aan een hotelkamer inclusief bed, badkamer en mini-keuken op wielen zonder dat je het gevaarte hoeft te besturen. What?! Je stapt voor je eigen huisdeur in, rijdt naar het hotel, en laat de autonomous travel suite vervolgens vergrendelen aan een stilstaande hotelkamer, zodat je een extra grote ruimte tot je beschikking hebt. Hoe futuristisch wil je het hebben!

Of wat dacht je van de mobiele community centra waar IKEA zich mee bezighoudt. Er liggen verschillende ideeën op de plank, waarbij plezier en efficiëntie met elkaar worden verweven. Zo zijn er zeven zogenoemde ‘Spaces on Wheels’-voertuigen: denk aan o.a. een boerderij aka mini-supermarkt, café en kantoor op wielen. Vergelijk het met samen bobben, waarbij je afspreekt waar je in- en uitstapt. Zo doe je dat dus ook met deze rijdende locaties. Het klonk als toekomstmuziek, maar niets is minder waar. Vooruitstrevende bedrijven zijn écht met dit soort science fiction, ver-van-je-bed-show taferelen bezig. Wij hopen natuurlijk nog maar een ding: dat ze het reizen in de toekomst stukken duurzamer maken, er is veel mogelijk dus please knappe koppen! Kom met een idee. Stay tuned! 

Photo credits twee foto’s futuristisch hotel: Autonomous travel suite by Aprilli Design Studio
Photo credits headerfoto en overige twee foto’s IKEA ‘Spaces on Wheels’: IKEA