Met The Good Roll ruikt het na elk toiletbezoek naar bloemetjes

Ha, The Good Roll! Kennen doe je ze vast en zeker. Specialiteit: vergroenen in het kleinste kamertje. Begonnen met eco-vriendelijk toiletpapier, later is daar boomvriendelijk keukenpapier aan toegevoegd, en onlangs is er nog een olijk duo aan eau de toilet sprays uit de koker gerold. Let’s talk about this newbie!

Van schurend issue naar het probleem wegwipen

The Good Roll is on a roll. In 2017 zijn Melle en co-founders de toiletbusiness ingedoken. Ontstaan vanuit een schurend issue in de hotelbranche. Wat het namelijk is, is dat er hele hoeveelheden toiletpapier alleen al in hotels worden verspild. De norm in de hotellerie is namelijk dat bij de check-in en check-out het rolletje toiletpapier moet worden vangen. Wie dat heeft bedacht, mag zich as we speak melden. Niet nodig al die papierverspilling en dus onnodige kap van bomen, toch? Juist, je mag de hand met Melle shaken. En zo was daar, na een periode van de diepte in sh*tty materie duiken, The Good Roll. Aan de wipe met boomvriendelijk toiletpapier: 100% gerecycled papier zonder chloor, kleur- en geurstoffen, 100% plasticvrije verpakking. Hadden we al gezegd dat ze 50% van de nettowinst investeren in het bouwen van toiletten in een aantal Afrikaanse landen? En dat The Good Roll samenwerkt met sociale werkplaatsen? Bij deze. ‘Let’s make the world less shitty.’ Doen ze goed!

The Good Roll toilet spray

Nieuw: The Good Rolls’ eau de toilet spray

Zo’n 5 jaar, 1.127 geredde bomen, 290 gebouwde wc’s en 14.521 verbeterde levens verder, heeft The Good Roll onlangs een frisse wind door het assortiment laten waaien. Zie hier: twee eau de toilet sprays. Zo wordt het kleine kamertje dubbel zo fraai achtergelaten. Dubbel? Oui oui! Voor met wie je de ruimte deelt wel zo vriendelijk plus ook hier gaat 50% van de nettowinst in het potje ‘toiletbouw Afrika.’

Melle over de eau de toilet spray: ‘Er is gekozen voor een aanwezige, maar toch zachte geur omdat het vooral gebruikt zal worden als geurmarkeerder in toiletruimtes. Ook is er gekeken naar een geur die zowel bij mannen als vrouwen geliefd is.’

The Good Roll weet niet alleen de neus te pleasen, ook geven ze de ogen de kost. De eau de toilet sprays zijn er in twee versies: de botanische happy jungle look en de pastel roze spot on. Net welke look and feel beter bij je tiny momentje-voor-jezelf plek past. Qua geuren zijn de twee identiek. Zoals ze zelf zeggen ‘een intense, frisse  geur met een fluweelzachte touch door tonen van hout en zoete amber, en aroma van citrusvruchten.’ Stuk voor stuk natuurlijke etherische oliën (exclusief de amber) – die ook nog eens langer lekker in de lucht blijven ronddwalen – dus beter voor iedereen die over de vloer komt en moeder aarde. Wat ook beter voor, tsja voor wie eigenlijk niet is, is de vervulbare glazen fles. Kan niet anders zeggen, dan dat dit een hele fijne, frisse aanwinst voor in het toilet is. Heel veel groene vinkjes, check.

De eau de toilet sprays van The Good Roll (500 ml à €29,95) zijn o.a. via hun eigen webshop in huis te halen.