The Gaia Amsterdam

Het Rembrandtplein in Amsterdam heeft er een bijzondere stek bij: The Gaia. Een restaurant, lounge en latenight bar in een waar je je in het buitenland waant als je neerploft op de fluwelen banken. Er hangt een mysterieuze en zwoele sfeer. The Gaia laat zich, net als haar naam die refereert aan de Griekse oermoeder, inspireren door de tradities van de Mediterranee. Oorspronkelijke smaken uit Zuid-Europa krijgen in een moderne cuisine een nieuw en verfijnd gezicht als ze de kruiden en specerijen uit het Oosten ontmoeten.

In het weekend kun je genieten van de gerechten terwijl je toeschouwer bent van verschillende vormen van entertainment. Alles staat in het teken van de 5 elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Dit zie je ook terug in het knappe interieur ontworpen door Lotz Interior Design & Styling. Behalve het interieur zijn ook de gerechten bijna te mooi om op te eten. Zelfs de borden zijn beeldig en we zouden ze zo mee naar huis willen nemen. Maar dat doen we maar niet, ze passen bovendien prachtig bij het interieur én bij het menu van chef Ayt Erdogan. De in zout gegaarde zalm en heilbot met eendenlever hebben ons gesmaakt! Net als de verrukkelijke wijn die erbij geschonken werd.

Schermafbeelding 2019-03-09 om 11.52.53

Schermafbeelding 2019-03-09 om 11.52.42

Wil je gewoon even binnenwippen zonder het hele menu te proeven? Dat kan natuurlijk The Gaia een kaart vol appetijtelijke snacks en alleen al voor de cocktails moet je een keer aan de gigantische bar hangen. De Marrakech Mule was onze favoriet!

The Gaia Amsterdam
Rembrandtsquare 26