7 tekenen dat jouw derde oog zich heeft geopend

Het derde oog zit op je voorhoofd tussen je wenkbrauwen, maar dan net iets hoger. Het wordt ook wel het zesde chakra genoemd, chakra’s zijn energiepunten in het lichaam. Elk chakra heeft een doel, het zesde chakra staat voor je intuïtie, verbeelding en innerlijke wijsheid. Bovendien is het zesde chakra de verbinding tussen lichaam en geest. Logisch dat jij mindful leeft als jij jouw derde oog opent. De vraag is: hoe weet je dat jouw derde oog zich heeft geopend? 

Er is natuurlijk geen wetenschappelijke verklaring voor de spirituele functie van de pijnappelklier en daardoor haken veel mensen af. De pijnappelklier wordt namelijk ook wel het derde oog genoemd en dat gaat over jouw intuïtie, empathie, compassie en helderziendheid. Lang geleden had de pijnappelklier een functie als oog en het orgaan lijkt dan ook het meeste op het oog.

De pijnappelklier zit in de hersenen, ongeveer in het gebied tussen je ogen. Het is een hele kleine klier die fysiek veel belangrijke processen in het lichaam regelt. Denk aan de hormoonregulatie en het stuurt de aanmaak van melatonine aan. Hierdoor heb je als mens een goed slaapritme.

Tekenen dat jouw derde oog zich heeft geopend

1. Je kunt het voelen
Het schijnt dat, wanneer jouw derde oog actief wordt, er een lichte druk voelbaar is tussen de wenkbrauwen. Alsof iemand je daar zacht aanraakt, het wordt ook wel omschreven als een warm gevoel.

2. Je intuïtie groeit
Wanneer jouw derde oog actief is, groeit jouw intuïtie aanzienlijk. Soms kun jij al voorspellen wat er gaat gebeuren voordat iets daadwerkelijk plaatsvindt. Let it happen!

3. Je ervaart alles intenser
Als jouw derde oog zich opent ben je gevoeliger voor licht en zie jij kleuren feller.

4. Je wordt beter in manifesteren
Niet onbelangrijk, een actief derde oog verandert je blik op de wereld en je persoonlijkheid. We zijn beter in staat om doelen te bereiken. Dit gaat nimmer ten koste van een ander, want je bent stukken toleranter en minder egoïstisch waardoor je een ander succes gunt. Manifesteren is een manier om met gedachten bepaalde doelen te bereiken. Wat je uitzendt, trek je aan. Het gaat erom je intenties en verlangens in het universum uit te zenden om ze te kunnen manifesteren

5. Je ervaart hoofdpijn
Wanneer de druk – lees punt een – steeds heviger wordt, krijg je last van hoofdpijn in het midden van je voorhoofd. Dit komt door téveel energie in de pijnappelklier.

6. Je beschikt over een flinke portie creativiteit
Omdat je simpelweg ruimdenkender bent. Wanneer het derde oog geopend is, ben je gevoeliger voor jouw omgeving. Je pikt dingen eerder op die je snel omzet in creativiteit. Dit zorgt ervoor dat je dingen anders ziet dan de meeste mensen. Creativiteit is een gave, niet iedereen is creatief en het heeft zéker te maken met voelsprieten die je hebt.

7. Je geheugen verbetert enorm
Omdat je alles goed in je opneemt, beter begrijpt en snel kunt plaatsen ben jij in staat om dingen snel te begrijpen. Je kunt je goed inleven in situaties of personen en hebt daardoor veel begrip voor een ander.

Je kunt je derde oog activeren, deze dingen helpen daarbij:

Mediteren: hoe, wat en waar precies?

-Mediteren en dan met name chackrameditatie
Vermijd suiker, alcohol en lactose
-Sta stil bij al je gevoelens, laat ze toe
-Drink veel water
-Wandel in de natuur
-Omring je met de kleuren paars en blauw
-Wees creatief: schilder, teken of fotografeer
-Neem zo nu en dan de tijd voor dagdromen en sta vaker stil bij jouw dromen, wat betekenen ze?

Of je nu gelooft in het feit dat jouw derde oog geopend kan worden of niet, het blijft een mooi gegeven dat je jouw bewustzijn kunt verruimen. Zeker in een tijd waarin we overladen worden met prikkels en vaak online zijn, is het belangrijk om stil te staan bij wat je voelt. Écht voelt. Want serie’s kijken, online nieuws consumeren of constant op sociale media gluren wat anderen allemaal doen, leidt af van jouw daadwerkelijke bewustzijn.

Dagdromen is heerlijk! En nog goed voor je ook