Swapfiets: Het fietsmerk met de blauwe band

Het global warming alarmbelletje heeft gerinkeld. De hoogste tijd om met z’n allen actie te ondernemen. En dat kan al heel simpel. Wat dacht je bijvoorbeeld ervan om minder vaak de auto, maar je stalen ros te pakken. Het liefst zo één waar je amper omkijken naar hebt. Waar je áltijd op kan rekenen. Op kan vertrouwen. Say hi, Swapfiets.

Your road to happiness met Swapfiets

De kans is bijna 100% dat je weleens een Swapfiets voorbij hebt zien strollen. Yes, die met die blauwe band. Het merk is gesetteld in de (middel)grote steden. Door heel Nederland verspreid. Steeds meer mensen ontdekken het merk. En dat is ook niet zo gek met zo’n concept. Een abonnement op een fiets – neen, alles behalve een barrel – voor maar €16,50 per maand. Hun belofte: sluit je een maandelijks opzegbaar abonnement af, dan ben je verzekerd van een altijd werkende fiets. Heb je toch een klein of groot mankement, dan kan je naar Swapfiets bellen, een appje sturen of het via de app fiksen. Lekke band? Wordt gefixt. Doet je licht het niet? Komen ze ook voor je regelen. Al het trammelant dat je bij je fiets krijgt, hoef je niet zelf op te lossen. Scheelt hoge rekeningen bij de fietsmaker – op z’n minst twee keer per jaar gok ik zo – en het irritante gebrek aan een fiets. Binnen 24 uur staat er namelijk een Swapper op de stoep die de swap in no time uitvoert. Houd jij meer tijd over voor de dingen die er voor jou toe doen.

Swapfiets  Swapfiets

Swapfiets van de zaak

Sinds kort heeft het fietslabel er nog een tak van sport aan toegevoegd: Swapfiets voor business. Als werkgever kan je een abonnement voor je medewerkers afsluiten. Het houdt ze uit de file, en maakt ze fit(ter). Zie het als een extraatje. Er kan gekozen worden uit de Swapfiets Original, Deluxe 7 (met de 7-versnellingen) en de Power 7 (e-bike).

Swapfiets voor business

Wat als je niet in de stad woont?

Inmiddels woon ik niet meer in Amsterdam maar ik werk er nog steeds. Hoe fijn is het dan om alsnog een fiets paraat te hebben staan? Om even iets terug te brengen naar een winkel in de pauze. Om na het werk ergens te borrelen of om naar een afspraak te gaan. En het mooie is, je kiest zelf of de Swapfiets thuis of op je werk wordt afgeleverd. Heb je dus ook geen omkijken naar. Je bent eigenlijk altijd good to go. Ik kan inmiddels niet meer zonder!

Because every day should be leg(an)da(r)y!