Staycation in Eindhoven, Bourgondisch genieten in optima forma!

Heerlijk hoor Amsterdam (Oost), maar af en toe kan ik het ook zo waarderen om lekker een weekendje naar het net iets rustigere, down-to-earth Eindhoven af te reizen. Staycation in eigen land, fan van! Want zo voelt het, als een soort mini-break zo’n 150 km van huis. De plek waar m’n vriend z’n roots heeft liggen, en waar ik ook – al is het alleen al om de gemoedelijke sfeer – graag kom. Aangezien ik inmiddels de keren in het zuiden niet meer op twee handen kan tellen, leek het me wel een idee om eens mijn lievelingsspots voor een staycation in Eindhoven met je te delen! En dan is het t/m 17 november ook nog eens tijd voor GLOW, als dat geen goed excuus voor een last-minute weekendje weg is 😉

Overnachten doe je bij Pullman Eindhoven Cocagne

Leuk hoor een dagje Brabant, maar aangezien het er ’s avonds ook kei gezellig is, zou ik altijd een nighty night in het Eindhovense aanraden. Laatst was ik bij Pullman Eindhoven Cocagne. O-LA-LA, een stylish viersterren hotel waar ze perfect invulling geven aan de term ‘hospitality.’ Voor de staff is niets te veel, ze willen er echt voor je zijn. Waar ze bij mij altijd extra punten mee scoren, is als ze een babbeltje met je willen maken. En dan over de kamer. Ze hadden een bed…liefst zou ik ‘m inpakken, strip erom en mee naar A’dam nemen. Om nog maar niet al het lekkers over het ontbijt los te laten. Wat dacht je van zelf je yoghurt tappen, wentelteefjes (mét Nutella, pure perfectie) of een hartig breaky zoals de Engelsen het graag zien? Reserveren kan hier.

Pullman maakt dit jaar deel uit van GLOW, het internationale light art festival. Ze vormen het decor voor een speciaal kunstproject van Kari Kola. Deze lichtkunstenaar maakt van het hele hotel een gigantisch kunstwerk overladen met een diepblauwe, niet te missen kleur. In de buurt? Check dan zeker deze GLOW happening t/m zaterdag.

Staycation in Eindhoven GLOW

5x Hotspots in Eindhoven

Brabant, het ‘land’ waar het Bourgondische leven uitgevonden is. Niet voor niets dat er dan ook super veel fijne spots te vinden zijn. Negen van de tien keer gekenmerkt door een relaxte ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ ambiance, en door vriendelijke staff die het je oprecht naar de zin willen maken. Mijn 5x hotspots in Eindhoven waar ik graag ga buurten (in willekeurige volgorde):

Onder de Leidingstraat

Het hippe, industriële stadsdeel van Eindhoven is Strijp-S, één van de buurtjes waar ik graag kom. Zo’n 15-20 minuten lopen van CS en je bent er. De plek waar het bruist van de creatieve uitspattingen, en waar steeds meer must-try horecazaken uit de grond ploppen. Als je zin hebt in een biologische, homemade lunch, kleurrijk vitaminedrankje, gezellig theeleutadres of een paar uur je laptop wil openklappen in een huiselijke sfeer, dan zit je hier goed. Ga ook zeker even koekeloeren bij hun mini bio-supermercado. Een overload aan producten die je niet in je buurtsuper vindt, wacht op je.

Staycation in Eindhoven

Coffeelab Eindhoven

Alleen door hun fijnroze Evian-kratjes hadden ze m’n aandacht al. Voor je shot cafeïne ga je hier naartoe. Twee tellen lopen van CS, dus ideaal als je met een lekker bakkie wil gaan treinen. Tuurlijk hebben ze ook nog zat anders: van chai lattes tot alles voor je sugar cravings.

Down Town Gourmet Market

Sinds april 2017 is Down Town Gourmet Market, een food markt met 21 eettentjes, in town. Een plek waar je een culinaire wereldreis kan maken, een serieuze aanwinst voor de design stad. Van ‘Fries love Balls’ tot ‘Beef & The Wingman’, en van ‘Beblossom’ tot ‘Vietnamama.’ Ook een top plek om binnen of buiten een borrel te doen.

De Vooruitgang

Meestal voel ik niet zoveel voor horeca die aan de grote pleinen van de stad liggen…op stadscafé De Vooruitgang aan de Markt na. Hier is iemand flink creatief losgegaan met NYC als centraal concept. New Yorkse brandtrappen, groenovernaden plantenwanden, Perzische tapijten aan de wand. Credits voor de designer! En qua eten kan je denken aan caféfood dat kwalitatief ook dik in orde is.

De Vooruitgang

Usine

Van early birds tot nachtbrakers, iedereen in Eindhoven kent grand café Usine. Gevestigd op de plek van de opvallende Philips-lichttoren waar een eeuw geleden de levensduur van gloeilampen werd getest. Als ik meega naar PSV, is dit vaak voor of na de match de vaste pitstop voor gewoon lekker eten en drinken.

Whats next?!

Verder hoor ik veel appetijtelijke verhalen over:

  • Restaurant Victoria (gelegen aan het upcoming Victoriapark)
  • Radio Royaal
  • Cocktailbar Vane
  • Zwart Wit koffie

Als ik weer voor een staycation in Eindhoven heb, kan je mij daar vinden. Keep you posted!