Spirituele symbolen: waar geloof jij in?

Spirituele symbolen. Iedereen kent er wel een of heeft er zelfs een in huis. Je gebruikt het als talisman en sommige mensen hebben het zelfs als decoratie een plekje gegeven. Deze wegwijzers helpen je door het leven heen en allemaal hebben ze een andere betekenis. Waar heb jij baat bij?
heilige hand
Hamsa
De beschermde hand wordt ook wel ‘de hand van Fatima’ genoemd, de favoriete dochter van de profeet Mohammed. In het Joodse geloof verwijst het symbool naar de hand van god. En voor iedereen biedt de hand bescherming. Het stopt mensen met kwade bedoelingen en de hand wordt gezien als universeel symbool voor vrede. Je kunt er namelijk niets in verborgen houden.
ster
Magen David
Deze zespuntige ster, gevormd door twee gelijke driehoeken is bekend als de Magen David (schild van David) of de Davidster. De ster is hét symbool van de Joodse cultuur maar komt ook in andere culturen regelmatig terug. Niet zo gek want de ster symboliseert de verbinding tussen het tastbare en onaantastbare. Het goddelijke en het aardse.
dromenvanger
Dromenvanger
De mooiste in het rijtje! Dromenvangers zijn ongelofelijk romantisch maar hebben ook een verhaal. Ze komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika waar een indianenstam en ze filteren dromen. Goede dromen worden toegelaten, slechte dromen niet. Nachtmerries raken verstrikt in het web en daardoor droom je altijd fijn. Tegenwoordig hangt een dromenvanger niet al in de slaapkamer maar zorgt ‘ie ook voor intense concentratie op de werkplek.

leaf aptusII7 on LINHOF M679cs

leaf aptusII7 on LINHOF M679cs

Gelukspoppetje
Is al sinds de jaren zeventig in Nederland verkrijgbaar maar komt oorspronkelijk uit China. Wie het poppetje altijd bij zich draagt, zal alleen maar geluk ervaren. Dit komt niet per se door het poppetje maar door het materiaal waar het poppetje uit vervaardigd is. Tegenwoordig heb je ze in alle soorten en maten en heeft iedereen er ooit eentje gehad.
amulet
Sint Christoffel
Lange reis voor de boeg? Dan neemt men Sint Christoffel nog wel eens mee. Soms bungelt onze Christoffel ook aan de voorspiegel want deze patroonheilige zorgt voor veiligheid onderweg.