Soho House Amsterdam: dit moet je weten

Eindelijk kunnen we opgelucht ademhalen, het Soho House in Amsterdam komt er! Bij ons om de hoek in het Bungehuis aan het Spui opent deze elitaire besloten club en dat bejubelen wij! In Nederland zijn er namelijk niet zoveel besloten clubs waarvoor je flink moet betalen om lid te worden. Niet bepaald een koopje maar wél de moeite waard! Eindelijk krijgt de stad een beetje internationale allure.

Soho House werd in 1995 opgericht als besloten clubje voor creatieve geesten. Destijds bestonden er enkel clubs voor artiesten, bankiers en andere hoge piefen uit de politiek. Mensen uit de kunst en media wilde ook wel eens iets exclusiefs en dat kwam er! Inmiddels zijn er clubs over de hele wereld zoals in New York, Berlijn en binnenkort is er ook een voor de happy few in Amsterdam. Ja. Slechts een enkeling kan lid worden want je moet door een heuse sollicitatie procedure voordat je mag betalen. Je sociale status en het werk wat je doet bepalen of je je mag aansluiten bij de elitaire luxe poezen van Amsterdam.

Het oog wil ook wat
Stel: je mag lid worden en je tast diep in de buidel, dan verwacht je wel een knap cluppie. Het Bungehuis werd in de jaren dertig gebouwd als kantoor van een handelsbedrijf en deed daarna dienst als Universiteit van Amsterdam. Nu wordt het gigantische gebouw ondergedompeld in een art-deco sausje om de leden te behagen. Dagelijks wordt er flink verbouwd en materialen als marmer, messing en glas en lood worden naar binnen gesjouwd. Het interieur wordt een mix van antieke meubelen, tapijten met prints en grote open haarden. Deze laatste zijn geplaatst door de haardenman die onlangs ook ons huis van een nieuwe haard heeft voorzien. Mooi werk, dat wel!

Soho House rooftop pool
Het hoogtepunt van het Amsterdamse Soho House is de rooftop pool met een bar die over de stad uitkijkt. Daar is het heerlijk toeven voor onze stadse sjieke lui die zomers vaak naarstig op zoek zijn naar een rustige plek om zich te vermaken. Onder in het restaurant komt een Cowshed Spa waar je voor de nodige verwennerij terecht kunt. Op de vierde verdieping is de House Gym te vinden, met state-of-the-art Technogym apparatuur, HIIT, yoga studios en uitzicht over het Singel.

cecconi's

Cecconi’s restaurant
Ook bevindt er zich een Cecconi’s restaurant in deze exclusieve club. Nou, dan weet je het wel! Dit restaurant is mijn lievelings en in Londen ga ik er altijd een vorkje prikken voordat ik alle galleries afstruin. De Italiaanse kaart overtreft alles met handgemaakte pasta, seofood en andere Italiaanse gerechten.

hotel soho house

Logeren in stijl
Op de verdiepingen een tot drie komen 79 slaapkamers die in variëren van Tiny tot Extra-Large. De kamers zijn ingericht met speciaal voor dit House ontworpen meubelstukken en tapijten. Ook mooi: de koperen badkuipen en andere unieke details. Daarbij werd goed gekeken naar het geweldige trappenhuis van het Bungehuis en de art-deco ornamenten in het ontwerp van het gebouw. De originele details van de kamers blijven goed bewaard, er wordt al maanden gerestaureerd.

Zo wordt je lid
We zeiden het al: lid worden is niet goedkoop. Het lidmaatschap kost €1.800 per jaar of € 150 per maand. Daarvoor kun je overigens niet alleen naar het Amsterdamse Soho House, maar ben je overal welkom. Voor € 125 per maand mag je alleen in Amsterdam naar binnen. Voor members jonger dan 27 is het overigens iets goedkoper: € 900 per jaar, € 75 Every House en € 750 voor alleen toegang tot het Soho House Amsterdam.

Hier kun je je membership aanvragen.

Soho House Amsterdam opent deze zomer op de Spuistraat 210 in Amsterdam-Centrum.