Sleep over in Amsterdams eerste boutique aparthotel Wittenberg

Boutique aparthotel Wittenberg, gelegen aan de Nieuwe Keizersgracht in hartje Amsterdam, heeft afgelopen november de deuren geopend. Op deze fijne plek in Amsterdam kunnen zakelijke reizigers én toeristen zich thuisvoelen in een ander land. Het historische pand is van binnen helemaal opgeknapt en heeft z’n oude charmes behouden. Heus, dit is een plek waar je langere tijd wilt vertoeven.

wittenberg
Het achttiende eeuwse pand heeft maar liefst 115 appartementen die stuk voor stuk in een fris jasje zijn gestoken. Strak, modern en clean. Het Boutique aparthotel Wittenberg is net even anders dan een normaal hotel omdat je meer vrijheid hebt. Zo zijn de luxe appartementen voorzien van een keuken met vaatwasser én wasmachine. Je kunt koffie en thee zetten. Op de bank neerploffen na een lange dag in Amsterdam maar ook genieten van de service van een hotel. Stel je hebt tips nodig, dan is de receptie 24/7 bereikbaar.
Wittenberg staat in het oostelijk deel van het centrum, in mijn lievelingsplek: de Plantage-buurt, waar zich veel restaurants en cafe’s bevinden. Het is er rustig maar je bent zo in de stad! Als je even geen zin hebt om de deur uit te gaan, kun je in de zomer heel goed vertoeven in een van de grote binnentuinen. Ik heb horen zeggen dat hier in de zomer zelfs yoga-lessen plaats gaan vinden. Een heerlijke plek om tot rust te komen!
wittenberg
Samen met 3 vriendinnen mocht ik een nachtje logeren en ervaren hoe zo’n aparthotel bevalt. Hier zeggen wij natuurlijk geen nee tegen en dus vertoefde ik een nacht in een ander Amsterdams bed. Naar bed gingen we overigens pas na een heerlijk diner in onze kamer, bereid door chef Nana. Een home cooked etentje, dat is toch het allerleukste! Speciaal voor de opening werden wij als VIPS behandelend en voor deze ene keer was er een privé kok van de partij! Bij binnenkomst stonden de gerookte amandelen, siciliaanse olijven, pecorino al tartufo – GODDELIJK!-, baby radijsjes en burrata al klaar. Onvervalst Italiaans eten, daar houd ik van. Ook de linguine werd met truffel geserveerd. En ja, dat is inderdaad smullen, waarvan acte. Over de merengue cheescake kan ik ook alleen maar met lof spreken. Dus als je van alle lekkerheid op een stokje houdt, dan is Chef Nana jouw kok!

chef nana
diner wittenberg

Meer weten? Ga dan snel naar de website van The Wittenberg.