Skins Cosmetics komt met veel nieuws voor huid en huis

Weet je nog hoe je als koter in de snoepwinkel je ogen uitkeek en niet kon kiezen, omdat je gewoon het liefst álles mee naar huis wilde nemen? Nou, houd die herinnering vast en plak ‘m op Skins Cosmetics. Al 20 jaar is het de plek om te neuzen tussen de fraaiste beautylabels die er op deze aardkloot zijn én het beste met mens, milieu en natuur voor hebben. Laatst hebben ze weer een blik vol ‘Skins Newness’ opengetrokken, dat vraagt om een update van heb ik jou daar. On y va!

Bodyologist Skins Cosmetics

Bodyologist pampert de huid

Ze zijn een kleine 1,5 jaar bezig (+ 30 jaar ervaring in de beautyindustrie) en nu al kunnen de Deense oud-collega’s Charlotte Winther Nørlev en Didde Juul een van hun dromen afvinken: een honkvaste plek in Skins Cosmetics’ assortiment. Meer dan terecht! Wat dit sympathieke duo namelijk doet, is de body bloedjeserieus nemen. Het gros van ons smeert er al best behoorlijk op los… althans, op het gezicht. Dat terwijl de rest van onze huid net zoveel TLC verdient. De twee misten een huidverzorgingslijn die de body op dezelfde manier en met dezelfde actieve ingrediënten verzorgt als de toet. Van cream cleanser tot instant booster (serum), van body brush tot everyday polisher – in heel weinig tijd geef jij je huid wat het nodig heeft. We waren al dol op de Denen, maar nu kan ’t hélemaal niet meer op!

Bodyologist producten zijn verkrijgbaar v.a. € 20

Ultra Violette Skins Cosmetics

Ultra Violette: veilig zonnebaden, verfijnde verzorging

Het product waarvan je wist dat je het miste, maar waar je alleen nog geen fabulous fit voor had gevonden: krachtige zonbescherming voor gezicht én body met verzorgende eigenschappen van skincare. Welnu, het Australische Ultra Violette heeft the total package hoor! Bij het uitwisselen van de eerste blik met dit jonge merk (en het gezellige team) ben je op slag smoor op hun SKINSCREENS™, daydream screens met tintje (en SPF) en lippenbalsems. Heus door de knalkleurige branding, maar in het bijzonder door wat ze in hun mars hebben. Je moet weten dat ze in Down Under zeer strenge eisen hanteren (UV-straling is daar veel sterker dan op veel andere plekken) als het gaat om zonbescherming – ze zijn dan ook gevalideerd door de Therapeutic Goods Administration; een organisatie die de strengste reguleringen ter hele wereld hanteert op het gebied van zonbescherming. Zo kun je hun cruelty-free SKINSCREENS™ inclusief inheemse antioxidanten met een gerust hart smeren. ‘Zal wel een witte waas achterlaten?’ Nee, dat doet-ie dus écht niet. We zeiden toch dat dit is wat je altijd al miste. Duizendmaal dank, Bec Jefferd en Ava Matthews!

Ultra Violette is verkrijgbaar v.a. € 19

Thomas de Monaco Skins Cosmetics

Thomas De Monaco: blend van passie

Waarom urenlang brainstormen over een merknaam als alles wat je doet je eigen ‘ik’ representeert? Dat moet gerenomeerd fotograaf Thomas De Monaco gedacht hebben. Al ruim 20 jaar schiet hij de grootste campagnes voor internationale high-end merken, zoals Vogue en Harper’s Bazaar. Waar fotografie een artistieke uiting is, gaat dezelfde vlieger voor het creëren van geuren op. En zo geschiedde. Hij sprong in ’t diepe en lanceerde in 2020 zijn eerste geur Raw Gold waar hij – hoe kan het ook anders – zelf ook de fotografie tot flaconontwerp voor deed. Tout bekend Amerika liep ermee weg. Kan niet anders dan dat jij binnenkort hetzelfde doet. Verwacht uitgesproken, pure parfums die met niets te vergelijken zijn. Kunst!

Thomas De Monaco parfums zijn verkrijgbaar v.a. € 260

Perfumer H Skins Cosmetics

Perfumer H: verre van alledaags

Nog zo’n parfumhuis waar we nog niet bekend mee waren, maar vanaf nu een plekje in ons hart, badkamerkastje én Skins Cosmetics’ assortiment heeft veroverd: Perfumer H, het label van de Britse Lyn Harris. Wat ze doet? Ze zet alledaagse geuren als rabarber, leer, regen en rook in ’t middelpunt en tilt ze op ambachtelijke wijze naar een hoger niveau. Het liefst werkt ze met raw materials, waarmee ze traditionele geuren met een uitgesproken twist weet te creëren. Ben je uitgesprayd? De zwarte flacons zijn navulbaar, zodat ze oneindig lang meegaan.

Perfumer H parfums zijn verkrijgbaar v.a. € 150
The Mind Vaccine Skins Cosmetics

RVDK x SALLE PRIVÉE

Sommige samenwerkingen kunnen alleen maar slagen. Zeker als je ‘ethisch couturehuis RVDK Ronald van der Kemp’ en ‘SALLE PRIVÉE’ heet. Where haute couture meets haute parfum. Waar de standaard in parfumland is om je door ingrediënten te laten inspireren, doet dit rebelse, kunstzinnige duo het op hun eigen manier. Ze hebben zich laten leiden door de gedachte dat we met z’n allen een positieve invloed op onszelf, onze omgeving en de wereld kunnen uitoefenen. Daar passen alleen exclusieve, geüpcyclede ingrediënten als kruidnagel, sandelhout, tuberoos en Sichuan peperolie bij. En waar de geur uitgesproken is, doet de verpakking daar net zo hard aan mee. Extra leuk: de parfum wordt in gerecycled wol verpakt wat je in je garderobe kunt hangen. We like it mucho!

The Mind Vaccine is verkrijgbaar v.a. € 84

Veronique Gabai parfum

Veronique Gabai sprayt je naar de Côte d’Azur

Nog zo’n knap merk dat je tegemoet straalt! Founder Veronique Gabai heeft jarenlange ervaring in de beauty- en parfumwereld. Wat haar parfums origineel maakt, is dat ze zich bij haar geurcreaties laat leiden door haar passie voor de Franse cultuur, verfijning en (natuurlijke) schoonheid. Al haar geuren zijn een weerspiegeling van haar herinneringen aan de Franse Rivièra gemixt met het bruisende, flamboyante stadsleven waar ze net zo van is. Natuur is voor de ‘neus’ iets ontzettend belangrijks. Vandaar ook dat ze werkt met duurzame ingrediënten én herbruikbare, navulbare en recyclebare flacons. Ook leuk: Gabai stimuleert om lekker te layeren, oftewel om meerdere parfums op elkaar te dragen. Helemaal hip. Hiervoor heeft ze enhancers ontwikkelt die je op elke parfum kunt dragen. Vakvrouw!

Veronique Gabai parfums zijn verkrijgbaar v.a. € 49

MMoire Skins Cosmetics

Neerlands trots: Mmoire 

De Amsterdamse Sophie van Balen heeft altijd al een fascinatie voor geuren gehad. Een paar jaar terug begon het te kriebelen om een eigen geur te maken. Waar je begint? Op je eigen huid! Op straat, in de kroeg of van vrienden kreeg ze vaak het compliment dat ze zo lekker rook en welke geur ze droeg. Niet veel later is de reis om haar eigen parfum op de markt te brengen, gestart. Een geur die ze – geloof het of niet – al in 10 minuten had; ze volgde haar gevoel en alle ingrediënten vielen als puzzelstukjes samen. Mmoire laat je genieten van de kleine dingen in ’t leven!

Mmoire is verkrijgbaar voor € 160

Tola Perfumery

Skins Cosmetics breidt uit met Tola Perfumery

Ze zijn terug (bij Skins Cosmetics dan) van weggeweest én hoe! In 2013 is de parfumwereld verrijkt met het fascinerende label Tola Perfumery dat – we citeren – ‘Midden-Oosterse verhalen en herinneringen in geurcreaties weten te vangen’. Nu moet je weten dat parfum iets is wat diep in de Arabische cultuur is verankerd en waar ze bij de creatie ziel en zaligheid in stoppen. Verwacht uitgesproken, extraverte geuren in de categorie ‘niet dertien in een dozijn’ die je betoveren en inpalmen. En naast de huid kunnen we ook ons huis en linnengoed tot een duizend-en-één-nacht-onderkomen omdopen met de Home & Linen room diffusers. Doen ze goed!

Tola Perfumery is verkrijgbaar v.a. € 95