She’s getting married! (en waarom wij graag eerst nog even met haar los gaan…)

Het zijn de leuke momenten voorafgaand aan een bruiloft. Wij vrouwen kunnen ons er behoorlijk op verheugen; de bachelorette party! Je vriendin gaat zich tenslotte binden aan een man. En hoeveel ze ook van hem houdt; soms is (en blijft) het leuk om lekker nog even los te gaan met alléén de girls!

Enkele weken geleden had ik er een en het was mijn eerste vrijgezellenfeest, afgezien van die van mijzelf (wat overigens één groot feest was). We hadden een topdag, gevuld met wijn, chocola, lekker eten, intieme vrouwengesprekken en uiteraard een dansvloer om onze moves op uit te oefenen. Alles wat ons vrouwenhart begeert. Geen stripper? Nop, dat leek ons niet zo’n succes in dit geval. Maar ieder z’n ding natuurlijk.

Als je een vrijgezellenfeest mag organiseren zijn de mogelijkheden eindeloos. Van koeknuffelen in de modderwei tot naaktportret schilderen en van de prosecco groepsfiets (waren die niet verboden?) tot de foute bingo. Belangrijk is natuurlijk dat het vooral past bij degene voor wie het feest georganiseerd is en vooral bedoeld om haar in het zonnetje (en dus niet teveel voor schut) te zetten. En minstens net zo belangrijk: spreek van tevoren een gezamenlijk budget af om miscommunicatie te voorkomen. Je kunt tenslotte niet in ieders portemonnee kijken.

Mede om die reden hoorde ik laatst een situatie waarin uiteindelijk maar besloten is om de groep op te splitsen en niet meer allemaal samen een party te organiseren. Niet echt leuk, vooral niet voor de vriendin in kwestie. Het is natuurlijk ook háár dag!

Anyway, ik geniet van zulke unieke momenten. Er wordt tenslotte niet elke dag getrouwd. Het moment van kidnapping, verrassingen door de hele dag heen en vooral: op pad met een groep dames die eigenlijk “bij elkaar geraapt” is. De spin in het web die alle draden met elkaar verbindt is de bruid. Ieder van ons kent haar op een eigen manier en het geeft een bijzonder gevoel om dit op een hele dag met elkaar (en soms dus ook met onbekenden) te delen. Meer is er eigenlijk niet nodig voor geluk. Girls just wanna have fun!