Selfcare is de nieuwe healthcare, 4 tips om je herfsthuid in de watten te leggen

Nu de herfst is afgetrapt, we meer binnen gaan vertoeven en er minder zon op onze snoet zal schijnen, is het tijd om extra lief voor jezelf te zijn. Wat extra verzorging. Extra hulp. Dat kan je juist nu goed gebruiken. Alleen hoe vlieg je dat aan? En met welke producten? We vroegen vier green-minded experts naar hun selfcare tips. Plus: een WINACTIE waar je van binnen en buiten van opknapt! 

Extra tender, love, care in de herfst

Gure wind. Regen die met bakken uit de hemel valt. Of een goedgehumeurd zonnetje dat lekker even van zich laat zien. Je snapt, je huid heeft in de herfst met allerlei weersomstandigheden te maken. Om het nog niet te hebben over de eventuele extra stress die alle Corona-onzekerheden met zich mee brengt.

Sinds het C-woord in ons land heeft gesetteld, zijn we ons bewuster dan ooit hoe het ervoor staat met onze gezondheid en die van onze loved ones. Er wordt zelfs gezegd dat selfcare de nieuwe healthcare is. Een tendens die stelt dat we the total package van genoeg vitamines, slaap en huidverzorging extra aandacht mogen geven. Alles om in balans te komen of te blijven. Hoe kan je juist in deze tijd extra lief voor jezelf zijn? Aan wie kunnen we dat beter vragen dan aan een viertal ervaringsdeskundigen die aan het roer staan van green, clean en sustainable beauty- en lifestylemerken. Ladies and gent, take the stage!

Selfcare tips

TIP #1: Mini facial om te stralen

Volgens Erika van den Broek, founder van clean beauty brand Abysk kan je al een ultiem selfcare-moment creëren door ’s ochtends en ’s avonds je huid goed te verzorgen. Om er even lekker de tijd voor te nemen, uit te tunen van al je devices en je huid te geven wat ‘ie verdient. Probeer de chemische bullsh*t uit je zenmoment te skippen, en kies liever voor het moois dat de natuur te bieden heeft. Hoe ze het bij Abysk zo green weten te maken? Dat zit ‘m in de Abessijnse olie die in alle producten in the lead is.

‘Geef je huid juist deze maanden de extra hydratatie die het vraagt. Onze facial oil weet dat voor elkaar te boksen. Het blinkt met name uit door het hoge gehalte aan erucazuur (50-65%) dat een beschermende lipidenbarrière vormt en het vocht vasthoudt, waardoor je huid 24 uur lang gehydrateerd blijft. Daarnaast is Abessijnse olie rijk aan omega vetzuren, vitamines A, B1, B2, B6, C, E, eiwitten, mineralen. Het krachtige goedje zorgt voor een intens gehydrateerde huid, vermindert fijne lijntjes en rimpeltjes en geeft een prachtige glow.’

Selfcare tips

TIP #2: Oppepper van binnenuit

Volgens Mardien Radewalt van het 100% natuurlijke Skin for Skin zit selfcare ‘m in deze bizarre, (voor velen) stressvolle C-tijd in het extra goed voor je lichaam van binnenuit zorgen. Zij doet dit het liefst met collageen. Het is een van de belangrijkste bouwstenen van onze huid, en is essentieel voor onze look & feel. Dus waar het gros van de beautyproducten zich voornamelijk focust op je uiterlijke schoonheid, bieden de Skin for Skin’ers je lichaam ook graag wat extra ondersteuning.

‘It all starts inside. Het zorgen voor jezelf begint van binnenuit. Je kan dat bijvoorbeeld doen door ons collageensupplement. Als ik mijn dagelijkse dosis inneem ben ik echt even bewust bezig met me, myself and I time. Een klein ritueeltje als het ware. Kan je huid redelijk heftig reageren op stress? Door de collageen- en vitamine C inname beperk je de schade hiervan. Kortom, deze vorm van selfcare is mijn healthcare!’

Selfcare herfst tips

TIP #3: Vergeet je haardos niet

Misschien denkt geen haar op je hoofd eraan, maar ook je haar heeft juist door alle herfstige (weers)invloeden extra verzorging nodig. Bij ZENZ Organic ben je aan het juiste adres. Dit merk wordt geleid door echte duurzame do-gooders. Mensen die goed willen doen voor jouw lokken, onze prachtige planeet en het milieu. De Deense founder Anne-Sophie Skjødt Villumsen is flink aan de weg aan het timmeren. ZENZ Organic is zelfs de wereldwijde koploper in de kappersbranche als het gaat om groene haarverzorging. Daarbij houden ze nieuwe wetenschappelijke inzichten nauwlettend in de gaten. Haar selfcare tip?

‘Om je haar ultiem te beschermen, raad ik je aan om voor het ideale duo No. 87 en No. 03 te gaan. De perfecte match voor gezond haar. Hair Rinse & Treatment Fresh Herbs No. 87 reinigt haar en hoofdhuid en maakt het haar glanzend en zacht, met een mix van aloë vera, kamille, appel, moerbei, abrikoos en perzik. Het haar ziet er voller uit en het houdt de hoofdhuid schoon en gezond. Treatment Pure No. 03 geeft kracht en vitaliteit door elke haarlok te bedekken met een beschermende, onzichtbare film. Het haar wordt zijdezacht en blijft licht en luchtig.’

Selfcare tips

TIP #4: Wassen, wassen, wassen

Last but not least onze handen. Maak kennis met World of Wellcare. Een nieuw oer-Hollands merk dat gespecialiseerd is in bacteriewerendheid. En laat dat juist in deze tijd een zeer welkome aanwinst zijn. Zeker als je jezelf altijd en overal wil kunnen beschermen met een milde maar zeer effectieve handgel. Zo een waar geen parfum, hormoonverstorende stoffen of andere chemicaliën in zijn verwerkt. En die zelfs de allereerste handgel in Europa is die het keurmerk ‘AllergyCertified’ heeft. Da’s nog eens veilig je handen boenen.

Richard ter Horst, founder: ‘Selfcare is geen luxe, maar een voorwaarde om gezond te blijven, waar je ook bent. Het eerste product dat World of Wellcare heeft gelanceerd, is een bacteriewerende handgel waarmee je je handen veilig kan reinigen zonder water en zeep. De World of Wellcare Handgel bestaat uit 70% alcohol en plantaardige glycerine om je handen te verzorgen, is vegan en verpakt in een mooi en handzaam formaat dat makkelijk doseert. Bescherm jezelf en elkaar met een handgel die doet wat hij belooft.’

WINACTIE: SKIN FOR SKIN

Win, win, win. Skin for Skin wil jou die oppepper van binnen- en buitenuit geven. Gewoon omdat je het verdient! Daarom geven ze een twee toffe collageenpakketten met 2x Collageen Supplement en een sheetmask, én een haarpakket met 2x Hair Supplement en een ontspannende thee cadeau. De gulle gevers. Wat je moet doen? Volg Enfait en Skin for Skin op Instagram, en vertel ons in een e-mail naar enfait@madpacmedia.com waarom juist jij wel een oppepper kan gebruiken. Fingers crossed! De winnaar krijgt begin oktober persoonlijk bericht.*
* De naam en het e-mailadres van de winnaar worden met Skin for Skin gedeeld. Vanzelfsprekend worden die gegevens niet voor andere doeleinden dan de Skin for Skin oppepper winactie gebruikt.