Sea Palace & Seedlip represent…. Dim Sum and alcohol-free cocktails pairing

Geen alcohol drinken wordt steeds populairder. Heus niet altijd. Hoeft ook niet. Maar de bewust niet-drinkers – bijvoorbeeld omdat je even aan het detoxen bent – nemen alleen maar toe. Of zwangere vrouwen mogen ook geen druppel alcohol en snakken echt wel naar een borrel. Zeker tijdens een avondje uit wil je niet droogstaan. Seedlip is dan een perfect alternatief voor de niet-drinker die zin heeft in een drankje.

Seedlip is een alcoholvrije spirit waar je verrukkelijke cocktails mee kunt maken. Het lijkt op de real deal maar je krijgt er geen kater van. Hoe dan? Seedlip wordt gemaakt door een speciaal ontwikkelde maceratietechniek en gedistilleerd in een koperen ketel. Er zitten geen suiker, zoetstoffen of kunstmatige toevoegingen in.

seedlip

Dim Sum food pairing
Sea Palace en Seedlip zijn kort geleden een samenwerking gestart, waarbij ze een Dim Sum menu hebben samengesteld en daarbij passende “alcoholvrije” theecocktails hebben bedacht. We beginnen met een verfrissende ‘Grove Spritz’ en een gefrituurde dumpling met kip en shitake (Kai Yuk Kau). Daarna is het de buurt aan de ‘Fisherman’, mijn favoriete drankje met Seedlip en erg lekker bij de vis dumplings met coquille en garnaal. Vervolgens krijgen we een kleiner glas met een op azijn gebaseerde cocktail… hier moet ik persoonlijk erg aan wennen. Azijn is zeg maar niet mijn ding. Ja. In de ochtend wanneer ik aan het detoxen ben is het een verplicht nummer. Toch gaat de ‘Farmer’ verassend goed met de vlees en bouillon bun en pikante mini inktvis waar iedereen lyrisch over is.

coktails

Fris en fruitig
Na het diner krijgen we een palet cleaner (neutraliserend drankje) ‘Spice94’ genaamd. Lekker fris en de laatste cocktail is fruitig. Net als jij trouwens de volgende ochtend… want na een avondje nippen aan Seedlip mixjes heb je helemaal nergens last van! Dikke aanrader dus!

Met Lieke van Little Wanderbook. Foto: Dishtales

Met Lieke van Little Wanderbook. Foto: Dishtales

Wil jij het menu proberen? Het is binnenkort verkrijgbaar bij Seapalace in Amsterdam!