Scoor een comfi kerst outfit en doe helemaal niks deze kerst!

Kerst, niet iedereen zit erop te wachten. Ellenlange familie diners, glitterjurken waar je jezelf als een worst inpropt en oneindig veel kersttunes op de radio. Voor sommige mensen is kerst een vreselijk feest. Omdat ze alleen zijn. Geen zin hebben in familieverplichtingen of geen familie hebben, of in ieder geval geen leuke. Wij begrijpen dat je dan niet op nog meer glitter, foute kersttruien en geforceerde gezelligheid zit te wachten. Liever trek je iets aan waarin jij heerlijk op de bank neerploft voor een kerstvrije kerst! En dat is echt een optie!

Je hebt geen zin in kerst, zoveel is duidelijk. Nu is het tijd om te bedenken waar je in godsnaam wél zin in hebt. Verzin eigen tradities waar anderen mensen geen klap mee te maken hebben. Ga dingen doen die je leuk vindt want je bent toch vrij!

Bereid je voor
Heerlijk natuurlijk om een lang weekend onderuitgezakt voor de tv neer te ploffen behalve dat je wéér wordt overspoeld met Home Alone, Annie, Sissie en All You Need Is Love. Wanneer je deze zoete kerstfilms en programma’s beu bent en gaat zappen zie je opeens meneer de pastoor meezingen met een orgel. Nee. Wil jij echt ontspannen aan de kerst? Maak dan een kijklijst met welke series jij waardig genoeg vindt om te bingewatchen tijdens de feestdagen. Dát is pas feest.

Scoor een outfit waar jij je fijn in voelt
Nu glitters én kriebelende foute kersttruien zijn afgeschreven is er budget over voor een comfi outfit waar jij het hele jaar in kunt relaxen. Gun jezelf comfortable sweaters en meesterlijke joggingbroeken. Exemplaren waarin jij op je gemak naar de supermarkt kunt om op tweede kerstdag nog even wat lekkerst te scoren.

Penn and Ink
Sweater Penn and Ink via Anna van Toor

cambio anna van toor
Broek Cambio via Anna van Toor

Lees een goed boek
Oh en nu je toch twee dagen helemaal voor jezelf hebt, is het misschien best een goed plan om er een boek bij te pakken. Een exemplaar waar je normaal gesproken nooit tijd voor hebt! Maak de kaarsjes aan, zet een flinke mok warme chocolademelk met marshmallows voor je neus en je bent klaar om je te verliezen in een goed verhaal.

Vermijd Social Media
Social media wordt tijdens de feestdagen de ergste plek op aarde. Je Facebook en Instagram worden gebombardeerd door plaatjes van kerstbomen, kerstdinners, kerst… En je had al geen zin in kerst… nu al helemaal niet meer! #hohoho het is niet #gezellig dus leg jouw telefoon maar snel weg!