SAMSØE SAMSØE lanceert duurzame denim collectie “Blue Belief”

Iedereen weet dat duurzaamheid inmiddels geen keuze meer is maar een must. Als we allemaal een klein beetje veranderen heeft dat een grote impact op de toekomst van de wereld. Het initiatief Blue Belief van Samsøe Samsøe is dan ook het nieuwe uitgangspunt als het gaat om de materialen die worden gebruikt om jeans van te maken. Niet alleen wordt er gebruik gemaakt van duurzame materialen, het hele productieproces gaat er anders aan toe. Doormiddel van nieuwe technologieën wordt er stukken minder water verbruikt en een versleten denim look wordt gecreëerd doormiddel van lasertechnieken in plaats van giftige chemicaliën.

Dit is alles wat we willen horen! Doormiddel van deze nieuwe manier van produceren heeft jouw kledingstuk minder impact op het milieu. Door het gebruik van milieuvriendelijk katoen, nikkelvrije ritsen, garen van gerecycled polyester en duurzaam jacron-papier voor de patches is de hele broek oké. Als je daar het productieproces bij optelt waarbij men zo goed als waterloos wast, schadelijke bleekmiddelen vervangt door ozon en lasertechnieken giftige chemicaliën vervangen, dan is jouw broek perfect en écht sexy. Duurzaam = sexy en dat vertaalt zich in een campagne met influencer Sophia Roe in de hoofdrol.

samsoe samsoe

Veilig drinkwater in ontwikkelingslanden
Tegelijkertijd bundelen Samsøe Samsøe en charity: water, een non-profitorganisatie die schoon en veilig drinkwater levert aan mensen in ontwikkelingslanden, hun krachten. Van elk verkocht denimitem wordt er een euro overgemaakt naar dit goede doel. Dit project heeft als doel dat Samsøe Samsøe hiermee, per jaar, vijf waterputten kunnen schenken aan noodlijdende gemeenschappen in Rwanda. Het effect van deze verbeterde waterbronnen is voor dorpen waar jonge meisjes soms wel tot 10 uur per dag bezig zijn met het halen van water veel groter dan alleen een betere gezondheid.

Blue belief is de toekomst en ongeveer 80% van het standaard programma zal vanaf de pre-voorjaarscollectie 2020 voldoen aan deze eisen.