De ultieme rondreis: Australië en Nieuw-Zeeland in één avontuur

Doe even je ogen dicht en waan jezelf even in de mooiste landen ter wereld. Denk aan uitgestrekte outback, adembenemende kustlijnen en een overvloed aan prachtige natuur. Het gaat hier natuurlijk om Australië en Nieuw-Zeeland.

Deze twee landen horen een plekje te hebben op iedereen zijn of haar bucketlist. Want dit wordt gegarandeerd een van de meest geweldige reizen van je leven. De landen zijn zo divers en hebben zo ontzettend veel te bieden dat je eigenlijk aan één bezoek niet genoeg hebt. Dus wat zeg je? Ga je al online een vliegticket Nieuw Zeeland boeken? Liever eerst nog wat meer informatie over deze landen? Geen probleem, je bent hier precies aan het juiste adres.

Australië: voor ieder wat wils

Australië is op zichzelf al een geweldige bestemming voor een onvergetelijke reis. Er is vrijwel niemand die Australië niet leuk vindt, want je hebt er gewoon alles. Wil je een dag lekker aan het strand liggen? Prima, ga lekker naar Bondi Beach. Wil je lekker de stad in? Wat dacht je van een dagje Sydney? Voor de echte waterratten onder ons is een dagje snorkelen in de Great Barrier Reef een geweldige ervaring.

Verken de kleurrijke koraalriffen en kom oog in oog te staan met tropische vissen, schildpadden en als je geluk hebt zelfs echte haaien. Ben je toch meer van de cultuur? Ayers Rock is een geweldige trip om te maken. Dit is een heilige plek voor de Aboriginals en zeker de zonsopgang of zonsondergang hier is niet te missen. De dierenvrienden willen misschien wel wat tijd spenderen met de iconische dieren van Australië zoals de kangoeroes, koala’s en wombats. Kortom, Australië is gewoon een geweldige bestemming. Ook voor de solo reizigers, een individuele rondreis Australië is echt een geweldig idee.

En door naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bekend om de geweldige natuur en avontuurlijke activiteiten. Omdat het relatief dicht bij Australië ligt, is het eigenlijk zonde om hier geen bezoek aan te brengen als je toch al naar de andere kant van de wereld bent gevlogen. Niet dat het zomaar een bezoekje is voor erbij hoor!

Nieuw-Zeeland is een geweldig land dat ook ontzettend veel moois te bieden heeft. Te beginnen met Milford Sound, de majestueuze fjorden zijn omringd door bergtoppen en watervallen. Je kunt een boottocht maken om deze wonders van dichtbij te ervaren. Dit is iets dat je absoluut niet wilt missen. Verder moet je zeker de nationale parken bezoeken zoals Mount Cook en Abel Tasman. Verdiep je in de rijke en prachtige Maori-cultuur en laat je wegblazen door een krachtige haka. Klaar om je koffer in te pakken?

Lees ook alles over de reis van Annemarie naar de Ivoorkust.