Rommel in huis, zo komt dat dus:

Je doet écht je best om op te ruimen, zonder succes. Hier wordt je toch moe van? Al die spullen die doelloos rondslingeren en waarvan je niet eens weet wat je ermee aan moet. Weg ermee! En ja, we snappen dat al die troepjes – want dat zijn het echt – je dierbaar zijn. Toch zorgen de spullen, waarvan je denkt dat ze ooit nog van pas komen, voor een ongeorganiseerde chaos.

Minimalistische levensstijl
Waar je droomt van een minimalistische levensstijl, lijkt die van jou eerder in de buurt te komen bij die van een verzamelaar. Hoe dan? Omdat je hoopt dat veel van jouw spullen in de toekomst weer bruikbaar zijn. Hoop, daar is niets mis mee. Wel als het ervoor zorgt dat jij nooit iets los kunt laten. Die skinny jeans van 10 jaar terug ga je never nooit meer passen, en die studieboeken zijn ondertussen niks meer waard. Toch bewaar je ze…

14 dingen die chaotische mensen herkennen.

Natuurlijk bewaar je alles!
Het is eng om spullen weg te gooien. Logisch, want je zult zien dat juist de spullen die je weggooit onmisbaar blijken te zijn. Een goede stelregel om je van alle troep te ontdoen is: alles is vervangbaar. Als jij iets al jaren geen blik waardig gunt is de kans klein dat dit over een jaar wel het geval is. En wat als je het spul opeens mist? Dan leen je het toch bij iemand anders? Of je koopt het opnieuw. Beter dan dat jij jaren tussen de bergen troep leeft. Spullen waarvan je denkt dat je ze nodig hebt, maar die uiteindelijk nooit nodig blijken te zijn.

Laat het los
Al die spullen waarvan je hoopt dat ze nuttig zijn kunnen dus eigenlijk de deur uit. Werp daarom regelmatig een kritische blik op alles wat je hebt verzameld. Zodra je ook maar denkt dit ‘kan’ ooit van pas komen of is ‘misschien’ handig. Weg ermee.