Rijstzemelen, een traditioneel Japans beauty geheim

Een gladde, gave huid krijg je niet alleen door flink te smeren met allerlei dure crèmes en zalfjes. Een van de belangrijkste dingen om jouw huid in goede conditie te behouden, is dagelijks reinigen van je huid. Het liefst s morgens vroeg en s avonds laat. Iedereen heeft vast en zeker al een ritueel ontwikkeld om zijn of haar huid schoon te houden maar deze methode kende je vast nog niet! De Enzyme Powder Wash van IRÉN Skin bevat namelijk rijstzemelen die worden toegepast in poedervorm. Jawel: je reinigt de huid met ultrafijn poeder dat in contact met water transformeert tot een rijk marshmallow-achtig schuim.

Rijstzemelenpoeder is een oud Japans geheim voor een gladde, gave en stralende huid! Geisha gebruikten het overgebleven water waarmee rijst gewassen werd, om in bad te gaan. Japanse rijstzemelen zijn een essentiële bron van voedende en hydraterende eiwitten. Een natuurlijke bron met meer dan 100 enzymen, antioxidanten, vitamines (A, B2, B12, E) en mineralen. Het bevat van nature de opmerkelijke antioxidant Gamma Oryzanol die de teint verheldert en tegelijkertijd droogheid en irritatie voorkomt door de talgproductie van de huid te reguleren. Je snapt dat wij dit schoonheidsritueel maar al te graag overnemen. Het schuim is erg effectief en fijn om de huid dagelijks mee te reinigen.

Enzyme Powder Wash van IRÉN Skin is wetenschappelijk clean, 100% vegan, dierproefvrij, made in Japan en verkrijgbaar voor €28 bij Sterrerosebeauty.