Restaurant Kluis: fijnproeverij op de Haarlemmerstraat

Op de Haarlemmerstraat zit een nieuw restaurant. Althans.. nieuw? Voorheen zat er in hetzelfde pand restaurant Roeblings (eerder Dulac) dus er werd al veel gegeten. Alleen heet de bestemming nu restaurant Kluis en het pand doet de naam eer aan! Voor wie er al eens kwam: het interieur is nagenoeg hetzelfde gebleven maar het menu… het menu is compleet vernieuwd! De gerechten worden bereid door chef William Bisset en hij maakt me er toch iets lekkers van!

De upgrade van het menu komt in 3, 4, 5 of 6 gangen en je kunt zelf kiezen of je voor de makreel met kaviaar, gekonfijte eendenbout, coquille met kingkrab, kwartel, Portugese selectie van kaas of chocolade gaat. Nog niet genoeg om uit te kiezen? Er staan naast het menu twee appetijtelijke signature dishes op de kaart namelijk: king krab met appelvenkel salade en beef wellington.

kluis restaurant

restaurant kluis

Als je niet zo’n grote eter bent, kun je ook verschillende amuses proeven of genieten van een snack die bij een verrukkelijke wijn uit de wijnkelder wordt geserveert. Wijn moet je koesteren daarom ligt de wijn in de goed bewaarde kluis. Prachtig om te zien! De rijke historie van de bank is overal terug te vinden in het interieur, dit zie je als je afdaalt naar de toiletten en stiekem de kluis binnensneakt! Na het diner vonden wij het een goed plan om nog een cocktail aan de bar te drinken: espresso martini baby! They have it all daar in Kluis. Hier mogen ze ons wel opsluiten.