Razendsnel een strakker lichaam met LPG Endermologie bij MJ Cosmetics

Jaarlijks voor de zomer begint gaan wij ons anders gedragen. Nagels in de lak, een appel dieet en intensiever sporten. Omdat we dan zo goed bezig zijn, belonen we onszelf met een LPG endermologie kuurtje. Omdat wij net als de gewone mens, er opperbest uit wil zien tijdens de vakantie. En dus gingen we in de weer met wonderlijke crèmes, yoga, hardlopen, salades en alles wat er maar nodig is om ons lichaam in een korte tijd klaar te krijgen voor rokjesdag. Nu vinden wij niet alle beauty-rituelen geloofwaardig maar LPG endermologie werkt écht. Omdat wij altijd het hoe en waarom willen weten, gingen wij in gesprek met Marie José, eigenaresse van MJ Cosmetics in Amsterdam.

Wat is LPG?
“De letters LPG staan voor de letters van de oprichter van het bedrijf Louis Paul Guitay. LPG heeft in 1986 de 100% natuurlijke huidstimulatie techniek ‘endermologie’ ontwikkeld. Endermologie is gebaseerd op celstimulatie ten behoeve van bodycontouring, anti-aging maar ook medische doeleinden (litteken, brandwonden, oncologische nazorg etc). Makkelijk gezegd is het een mechanische bindweefselmassage waarbij je slapende lichaams eigen cellen weer aan het werk worden gezet. De technologie mobiliseert gezond en beschadigd weefsel verder dan je alleen met je handen kan. De resultaten zijn bewezen door meer dan 145 wetenschappelijke onderzoeken.”

Is het de nieuwe liposuctie?
“Nee zeker niet! Er zitten veel verschillen in beide behandelingen. Voorop stellend dat LPG endermologie behandelingen worden uitgevoerd met resultaat maar zonder de risico’s en bijwerkingen omdat we cellen niet beschadigen, maar puur activeren. Er is geen herstelperiode nodig, vaak voelen mensen zich na de behandeling zelfs beter en de behandeling zelf voelt ook prettig aan. Liposuctie geeft in één keer veel resultaat, dit is met LPG endermologie niet het geval, er zijn meerdere behandelingen nodig om het resultaat te bereiken. Maar het voordeel is dat de nieuwste techniek van LPG werkt op 3 indicaties in plaats van puur volumeverlies. LPG endermologie werkt namelijk op zowel plaatselijke vetverbranding, versteviging en cellulite. Ondanks dat het compleet andere behandelingen zijn, zijn ze zeer goed te combineren. Er wordt vanuit artsen steeds meer geadviseerd om endermologie sessies te doen na de liposuctie om het herstel te bespoedigen en daarna het resultaat te optimaliseren. Veel mensen weten niet dat voorbehandelen van liposuctie met endermologie minimaal even belangrijk is!”

Is LPG pijnlijk?
“Helaas horen we nog vaak dat LPG pijnlijk is… Dit is precies wat niet de bedoeling is! Mensen denken vanuit vroeger: Wie mooi wilt zijn moet pijn leiden! Pijn werkt als stress op het lichaam, dit kan averechts op de vetverbranding werken. De behandelingen kunnen hooguit iets gevoelig zijn maar het lichaam moet altijd in ontspanning zijn voor optimale stimulatie. Uiteindelijk wordt er meer effect behaalt door de intensiteit van de behandeling rustig op te bouwen en niet door de pijn heen te behandelen. Daarnaast is het de bedoeling dat het lichaam altijd gerespecteerd en niet beschadigd wordt. Dus het antwoord op de vraag is nee, het is zelfs een ontspannende behandeling!”

LPG

Heeft het invloed op je lichaamsgewicht?
“Soms kunnen mensen inderdaad wat kilo’s kwijtraken maar dit is niet altijd het geval. De behandelingen zijn het meest effectief als mensen daarnaast een gezonde leefstijl aanhouden. Endermologie stimuleert de plaatselijke vetverbranding zelfs op plekken waar mensen maar niet vanaf komen, dit effect is nog sterker als de client zelf ook nog eens die vetverbranding stimuleert door middel van gezonde voeding en fysieke activiteit. Daarom adviseren wij altijd het liefst binnen 6 uur nog te sporten, dan kan op de behandelde plekken tot wel 70% meer vetverbranding zijn. Gewicht moet dan niet naar gekeken worden, als mensen gaan sporten kan spiermassa toenemen terwijl vet afneemt, maar dit zal niet in gewicht te zien zijn. Op foto’s zal het resultaat het beste zichtbaar zijn. Mensen komen strakker in hun vel te zitten en verliezen zeker volume op de behandelde gebieden. Daarnaast is de kwaliteit van de huid beter, contouren komen terug en cellulite is gladder.”

Cellulite wordt dus minder, hoe komt dit?
“Cellulite heet in de volksmond cellulitis, dit is echter niet de goede term! Het houdt iets anders in dan de sinaasappelhuid die men bedoelt. Cellulitis die ontstaat door een ontsteking is niet de bekende sinaasappelhuid (a.w.v. cellulite) die men vaak bedoelt. Met LPG werken we op cellulite.”

Cellulite ontstaat door verschillende redenen bij vrouwen. De voornaamste reden is dat wij vrouwen een soort van tussenschotjes hebben tussen ons vetweefsel die van onze huid naar onze spier lopen, septas. Deze bindweefsel schotjes houden de huid dus vast terwijl wij als vrouw daarnaast ook nog eens hormonaal vet kunnen vasthouden in onze heupen, billen en benen, dit gaat zich ophopen tussen de septas waardoor het druk op de huid. De plekken waar de septa zitten zullen putjes zichtbaar zijn. Ook kan het vasthouden van vocht en toxines cellulite verergeren.

Doordat endermologie het weefsel tot diep in de huidlagen mobiliseert worden verklevingen opgeheven en septas worden opgerekt. Dit zorgt er alleen al voor dat er minder spanning komt te staan en putjes dus minder zichtbaar worden. Daarnaast wordt het weefsel van betere kwaliteit en wordt de circulatie verbeterd en dus worden vocht en toxines afgevoerd. En niet te vergeten wordt de vetverbranding ook gestimuleerd waardoor er wederom minder spanning komt te staan op de septas. Dus eigenlijk worden alle factoren die cellulite veroorzaken aangepakt! Dit op een 100% natuurlijke en effectieve manier.”

Mag je LPG doen tijdens of na de zwangerschap?
“Het gezicht mag volledig behandeld worden met LPG endermologie tijdens zwangerschap, dit geldt echter niet voor het lichaam. Het lichaam kunnen we wel stimuleren door te helpen het vocht af te voeren in de benen. Vrouwen kunnen tijdens de zwangerschap extra vocht in de benen vasthouden. Elk apparaat bevat een drainage stand die het overtollige vocht afvoert. Wij adviseren om geen esthetische behandeling uit te voeren op het lichaam op het gebied van contouring tijdens de zwangerschap. Dit heeft ook te maken met het feit dat er veel wordt gestimuleerd in het lichaam en er ook afvalstoffen vrijkomen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat er veel hormonen aanwezig zijn die het lichaam beïnvloeden. Cellulite kan extra worden gestimuleerd, bepaalde vetophopingen ook. Dat is net als dweilen met de kraan open! Plus het feit dat dit vanzelf weer kan verdwijnen na de zwangerschap als de hormonen weer meer in balans zijn. Wij adviseren om de behandelingen weer te hervatten of te starten na het afronden van het geven van borstvoeding en twee menstruaties te wachten na de bevalling.”

Verstrakt de huid?
“Jazeker! De nieuwste generatie LPG Alliance doet dit standaard de gehele behandeling door. De behandelkop oefent een snelle trilling uit op het behandelgebied. Dit activeert de fibroblast om nieuw collageen en elastine te produceren. Daarnaast wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de huid meer voedingsstoffen krijgt en beter van kwaliteit wordt. Ook de vorige generatie LPG Cellu M6 verstevigen de huid standaard aan het einde van elke behandeling.

Voor het gelaat is het voornamelijk gericht op anti-aging. Het is ook een fibroblasten stimulatie om de productie van collageen, elastine (+46%) en hyaluronzuur (+80%) te verhogen. De huid wordt steviger, elastischer en voller! De contouren zoals de kaaklijn verstrakken weer en de neuslippenplooi wordt zachter.”

Hoeveel behandeling heb je nodig voor een goed resultaat?
“Dit verschilt per persoon. Bij de nieuwste generatie LPG Cellu M6 Alliance zijn er al meetbare resultaten op het lichaam na 3 behandelingen op het gebied van cellulite, cm verlies en versteviging! Van het gelaat begint het resultaat vanaf de eerste behandeling omdat de huid direct meer zuurstof en voedingsstoffen krijgt. Wel adviseren we vaak minimaal 10 behandelingen in kuurverband.”

MJ Amsterdam