Q&A: Stinkende vragen over deo, zweten en je oksels

De huid is ons grootste orgaan en heeft verschillende functies zoals ontgiften en temperatuurregulatie. De huid is heel goed in heb absorberen van wat je erop smeert, feit is dat de huid tot 70% van de crèmes, lotions, sprays en pasta’s absorbeert. Een duidelijk voorbeeld is wanneer rokers willen stoppen met deze slechte gewoonte, ze gebruiken patches met nicotine die ze op de huid plakken, de huid absorbeert de nicotine en deze komt terecht in de bloedbaan. Dus je kunt wel raden… alles wat je op je huid smeert kan in je bloedbaan terecht komen. Ook de gifstoffen en chemicaliën die je in/op je oksel spuit of smeert in de vorm van deodorant.

Waarom transpireren we?
Om ons lichaam af te koelen. We zweten wanneer we sporten, als het warm is of wanneer we ziek zijn. We zweten ook als we angstig of gestrest zijn. Zweten is een van de natuurlijke manieren om het lichaam te ontgiften.

Waar komt die zweetgeur vandaan?
De geur van zweet komt niet van het zweet zelf, het is de interactie tussen levende bacteriën op de huid en zweet dat uit je klieren komt.

Waarom moet je GEEN anti-transpirant gebruiken?
Het is niet natuurlijk om niet te transpireren. Transpireren is een mechanisme dat het lichaam uitgevonden heeft met een reden, om je lichaamstemperatuur te reguleren en om je lichaam van toxische stoffen te ontdoen. Er bestaan geen anti-transpiranten in de natuur. Om echt te stoppen met transpireren heb je onnatuurlijke producten nodig (en dat wil je dus niet). Er is niks mis met zweten.

Wat is deodorant?
In tegenstelling tot een anti-transparant werkt een deodorant op de huid. Een deo zorgt ervoor dat de interactie tussen de bacteriën op de huid en het zweet minimaal is. De meeste deodoranten hebben een geur die de zweetgeur maskeert. Als je een deodorant kiest zorg er dan voor dat deze GEEN parfum bevat. Parfum is een allergeen voor velen van ons en bevat vaak parabenen. Kies een deodorant die gegeurd wordt met een natuurlijke geur zoals lavendel, pepermunt of citroen.

Welke ingrediënten wil je vermijden?
Aluminiumchloorhydraat, propyleenglycol, parabenen, parfum.

Wat is een alternatief voor mijn normale deodorant?
Wij zijn fan van Soapwalla Deodorant verkrijgbaar in twee geuren. Soapwalla is een 100% natuurlijke deodorant pasta. Door het gebruik van de natuurlijke krachten van Kaolin Clay, Shea Butter & Sodium Bicarbonate werkt deze pasta perfect. Zonder je zweetklieren aan te tasten zodat deze nog steeds gifstoffen kunnen verwijderen. De Original is gegeurd met lavendel-, pepermunt- en tea tree olie de Citrus variant wordt gegeurd met essentiële citrusolieën en vanille.

Hoe gebruik je Soapwalla Deodorant van Nourished Nederland?

1. Gebruik niet teveel. Gebruik ongeveer de hoeveelheid van een erwt.

2. Gebruik niet meteen deodorant na het scheren. Scheer je oksels voor het slapen gaan en smeer deodorant op in de ochtend. Als je scheert komen er kleine sneetjes in je huid die voor irritatie, kunnen zorgen. Hierdoor krijg je rode uitslag.

3. Als je een rode huid krijgt als je overgaat naar een natuurlijke deodorant kan dit zijn omdat het lichaam moet wennen aan een minder agressief product. Het kan zijn dat je huid gaat ontgiften. Geef je lichaam twee weken pauze en start daarna weer. Het kan ook zo zijn dat je gevoelig bent voor bicarbonaat; een natuurlijk ingrediënt in deodorant. Bicarbonaat neutraliseert de geur van zweet in een natuurlijk deodorant. De pH van onze huid is niet hetzelfde als de pH van bicarbonaat, sommige huidtypen kunnen hier niet tegen.

4. Geef niet op! als je naar een natuurlijke deodorant switcht, je lichaam gaat dan door een verandering heen. Het is niet gek dat je lichaam moet wennen en mogelijk stoffen van je vorige deodorant zal uitstoten. Ben je bewust dat je aan het begin van deze natuurlijke switch daardoor iets meer kunt gaan zweten. Eet gezond, drink veel water en blijf je deodorant gewoon gebruiken. Na de ontgiftende periode zal je lichaam weer lekker fris ruiken. Vertrouw ons en bedank jezelf later!!

Neem snel een kijkje op Nourished Nederland voor Soapwalla!

Volg ons op voor meer Nourished Nederland op: Facebook & Instagram
Of neem een kijkje in de webshop of blog: Nourished Nederland