De perfecte jeans voor jouw figuur vind je zo

Je voelt je lekkerder in een fijne broek. Echt waar. Niemand wil een te strakke, lange, te stretchy of korte jeans. Het kan een flinke zoektocht zijn om een fijn model te vinden maar als je deze handige tips hanteert, zit ‘ie altijd goed.

hoge taille
Via 2ND one

1. Hoge taille voor het figuur van een zandloper
Voor dames met een slanke taille en rondingen bij de heupen is de high waist jeans een uitkomst. Met dit model accentueer je je taille maar ook je heupen. De flared jeans is minder geschikt want het creëert iets teveel curves.

boyfriend
Via 2ND one

2. Boyfriend model voor peer-achtige figuren
De boyfriend broek past perfect als je een peer-achtig figuur hebt. Omdat de broek wat losser valt zit ‘ie vrijwel altijd goed en dat is fijn want een van de meest voorkomende problemen bij het peer figuur is dat de broek bij de benen en billen netjes aansluit maar boven openstaan. Een broek die goed aansluit in de taille is dus belangrijk. Een wat soepelere stof werkt vaak ook heel goed!

Schermafbeelding 2019-07-08 om 11.12.52
Via Five Units

3. Een rechte pijp of boot cut voor als je niet zo groot bent
Kleine mensen hebben vaak korte benen en dan wil je ze zo lang mogelijk laten lijken. De boot cut jeans of een straight leg zijn beide perfect. Houd de jeans zo simpel mogelijk.

Schermafbeelding 2019-07-08 om 11.18.55
Via 2ND one

4. Flared jeans voor lange benen
Gezegend met lange benen? Dan heb je geluk want bijna elke broek past perfect! Vooral in een flared jeans komt jouw figuur goed tot z’n recht. Het breekt de lengte.

lage taille
Via Five Units

5. Lagere taille voor een ronde volle derrière
Ronde billen zijn beeldig maar niet voor iedereen weggelegd. Soms heb je ze van jezelf en soms moet je er hard voor trainen. Hoe dan ook, met een lagere taille lijken ze in ieder geval ronder. Een broek met een hoge taille vlakt de bovenkant van je billen af.