Parijs City Guide

Afgelopen maand was ik voor het eerst in mijn leven in Parijs. Ja, voor het EERST. Dat is nogal bizar voor veel mensen, aangezien ik al in best wat uithoeken van de wereld ben geweest en Parijs zo ongeveer om de hoek is. Samen met één van mijn lievelingsmenspersonen heb ik de leukste hotspots in deze romantische stad verzameld en gebundeld in deze Parijs City Guide!

thumbnail_Paris City Guide 23

Parijs is de stad van de elektrische steps, romantische balkons, warme wijnbarretjes, mooie metrostations, goede restaurants en heeeel veel bijzondere winkels. Na grondig speurwerk te hebben verricht voor vertrek, lees: als een volmaakte dwangneuroot avonden lang het internet uitkammen op zoek naar de leukste en meest bijzondere plekken van de stad, stappen we dan eindelijk in de Thalys naar Parijs.

parijs

Met de Thalys reis je in ongeveer 3,5 uur van Amsterdam naar Parijs! Wij reizen in de 1e klasse, waar we worden voorzien van een lekkere maaltijd en drankjes! Het internet werkt hier ook sneller dan in de andere coupés en je kunt first class ‘hangen’ in de Thalys Lounge. De maaltijden zijn goed en niet te vergelijken met een standaard vliegtuigmaaltijd. We eten linzen met geitenkaas, een typisch Frans worstje en ik drink mijn all time favorite Cawston Press Rhubarb drankje…en wijn natuurlijk…

Dan nu DE TIPS!! Man oh man wat is er een hoop leuks te beleven in deze mooie stad…

Slapen / Parijs City Guide Wij slapen bij het perfect gelegen Maison Nabis van Happy Cultures. Dit prachtig ingerichte, kleinschalige hotel, ligt in de wijk Montmartre en vlakbij een paar metrostations van waaruit je de hele stad kunt verkennen. Het metrosysteem in Parijs is supergoed geregeld. Onze kamer is zo mooi! We hebben zelfs een typisch Frans balkonnetje. Ook de douche is perfect.

Maison Nabis

Maison Nabis

Beste restaurants / Parijs City Guide

Diner

Balagan: een uitgebreide blogpost over dit waanzinnig leuke/ goede restaurant is in de maak. Wat een bijzondere sfeer! De keuken zingt &

danst, letterlijk, en de fusion-gerechten met Marrokkaanse, Israëlische en Franse invloeden zijn om je vingers bij af te likken zo lekker! Als een chef met 3 Michelinsterren naast je zit te eten, weet je dat je goed zit… Op de playlist hoor je o.a. Mmmbob van Hanson & The Backstreet Boys!

Caffè Stern: eten op TOPniveau. Gerund door de beroemde Alajmo familie met sterrenrestaurants in Italië. Blogpost over deze plek is in da making.

Pink Mamma: WOW! Je kunt hier niet reserveren, maar om 18:45 zwaaien de deuren open met een luid: “Buena Sera!!” Het is de absolute hemel voor truffelfanaten zoals ik. Bestel de Double Truffle pizza of de pasta en glij van je stoel van gelukzaligheid. De prijzen zijn heel goed, net als de gevaarlijk lekkere cocktails. Wat een mooie plek!! Tip: huppel na binnenkomst meteen door naar de bovenste verdieping. Blogpost volgt. Pontochoux: mooi, klein Japans minirestaurantje

thumbnail_Parijs City Guide 1

Kijk voor de rest van de tips & hotspots in Parijs op www.littlewanderbook.com

Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!