Parfums met een vleugje vanille

De zoetheid van vanille is een zijdeachtige en fluweelachtige geur die zowel in de zomer als in de winter goed tot zijn recht komt. De warmte maar ook de zachtheid komen in alle seizoenen goed tot zijn recht. In Madagaskar wordt het grootste vanille voor in geuren gewonnen. We hebben het dan over vanilla planifolia, ook wel bourbon-vanille genoemd en vanilla tahitiensis, waar we minder gebruik van maken. Het produceren van natuurlijke vanille is een kostbaar proces waar men veel tijd in investeert. Na saffraan is het dan ook het meest kostbare kruid. Parfums met een vleugje vanille geven dan ook een luxe gevoel.

Coleur Vanille L Artisan
Couleur Vanille voelt als een spirituele zoektocht. Het is een sensueel parfum en de combinatie van de ingrediënten zorgt voor een warme maar toch frisse, zelfs ziltige geur. Alsof er een vleugje vanille voorbij waait op een warme stranddag.
vanille
Coleur Vanille EDP, €135 voor 100ml via Skins Cosmetics

Penhaligon’s Babylon
Penhaligon’s creëert verhalende geuren. Deze geur neemt je mee in het mysterie van Mesopotamië. De geur, warmte badend in vanille heeft krachtige texturen die zich transformeren tot zachte en subtiele noten. Noten van sandelhout en cederhout worden levendig door saffraan en nootmuskaat De geur is doordrenkt met de verslavende geur van vanille.
Penhaligon vanille
Verkrijgbaar vanaf september bij Skins Cosmetics

BDK Wood Jasmin
BDK Parfums heeft een oriëntaals elixer gecreëerd met Wood Jasmin, gebaseerd op rauwe materialen met onverwachte facetten. Wood Jasmin is een houtachtig en oosters parfum met een hoge concentratie vanille en een dubbel concentraat aan Jasmijn. De combinatie van verschillende houtsoorten en jasmijn is ongewoon en verrassend.
BDK parfum
Wood Jasmin BDK Paris, €170,- voor 100ml via Retreat