Parel voor je huid: Absolution

Niemand heeft dezelfde huid en mijn ervaring met Absolution kan anders zijn dan die van jou, maar men ik ben blij dat ik bij MJ Amsterdam een gezichtsbehandeling onderging waarbij Absolution werd gebruikt. Ik heb geen moeilijke huid maar dubbelcheck wel de meeste etiketten van A t/m Z op de aanwezigheid van chemische troepjes. Natuurlijke producten hebben mijn voorkeur omdat ik ervan overtuigd ben dat de huid alles absorbeert. En ik ga toch ook geen minerale oliën / parabenen of aluminium in mijn mond stoppen?

Inmiddels ben ik helemaal thuis op het gebied van beauty-spul wat vrij is van chemische troep en heb ik zo mijn vaste adresjes waar ik insla. Gelukkig wordt het aanbod fijne en natuurlijke beauty-producten steeds groter en Absolution verdient zeker een vaste plek op de plank in mijn badkamer. Absolution is gecertificeerd biologisch, unisex (dus ook voor de man!) en helpt je om jouw huid fris en jong te houden. Om de producten te ontwikkelen wordt er gebruik gemaakt van wilde plantenextracten, mineralen en vitaminen.

Het oog wil ook wat
Het aanbod van Absolution is flink. Als je verkocht bent, is het mogelijk om werkelijk alles aan te schaffen: van cleansers en serums tot verzorgende crèmes en lippenstift. Stuk voor stuk mooi verpakt dus je hoeft ze niet weg te moffelen in een kastje. Ik vind het reinigen van de huid een van de belangrijkste dingen en ga never naar bed zonder mijn gezicht schoon te maken.

Mijn Absolution ritueel
Om mijn make-up of andere vuiligheid te verwijderen gebruik ik L’Eau Soir et Matin, met citroenmelisse, kalium en strobloem. De hazelnootolie verzacht de huid terwijl de andere ingrediënten verfrissen, herstellen, de cellulaire stofwisseling stimuleren en de bloedcirculatie reguleren. Een schone huid is een belangrijke basis! Daarna gebruik ik dagelijks een crème en Absolution La Crème du Jour is perfect om de huid te beschermen en stimuleren. Deze crème bevat alle voedingsstoffen die de huid nodig heeft om er mooi uit te blijven zien. Groene thee beschermt tegen vrije radicalen en voorkomt de vernietiging van collageen en elastine. Deze twee stofjes zijn van levensbelang als het gaat om een gladde en stralende huid. Verder bevat de crème Centella Asiatica (een ayurvedisch kruid, ook bekend als guto kola) waardoor de huid energieker wordt. Calcium stimuleert de celvernieuwing en versterkt de opperhuid. Verder gebruik ik de L’Huile Addiction al ben ik eerlijk gezegd niet zo’n fan van olie. De vettigheid druipt bij de meeste producten van mijn gezicht af of nog erger in mijn haar. Door de niet-vette textuur, heerlijke geur en heilzame eigenschappen is deze olie inmiddels niet meer weg te denken uit mijn beauty ritueel. Ik gebruik hem niet dagelijks maar zodra ik droge plekjes opmerk of een geïrriteerde huid heb, tover ik ‘m weer tevoorschijn!